Πολιτική

Μηλιός: Στα 200.000 ευρώ το όριο για φορολόγηση της ακίνητης περιουσίας

Μετά τη δήλωση του Δημήτρη Στρατούλη ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα θεσπίσει όριο τις 450.000 ευρώ για την φορολόγηση της μεγάλης ακίνητης περιουσίας, σε συνέντευξή του ο Γιάννης Μήλιος, υπεύθυνος οικονομικής πολιτικής  της Κουμουνδούρου, προσδιόρισε το όριο για τη φορολόγησής της στα 200.000 ευρώ.

Συγκεκριμένα, ο κ. Μηλιός, είπε πως «οι προτάσεις που κάναμε στην ΔΕΘ μιλούν σαφώς για απαλλαγή των μικρών και μεσαίων εισοδημάτων από την υπερφορολόγηση που είχαμε όλα τα προηγούμενα χρόνια. Θεωρούμε ότι ο φόρος πρέπει να είναι προοδευτικός  πρέπει να είναι κυρίως στο εισόδημα για αυτό λέμε ξεκάθαρα ότι θα καταργήσουμε τον ΕΝΦΙΑ» και πρόσθεσε οτι, «η επαναφορά του φόρου μεγάλης ακίνητης περιουσίας θα γίνει  καταρχήν στο επίπεδο που υπήρχε πριν εισαχθεί ο ΕΝΦΙΑ. Το επίπεδο είχε πολλές κλίμακες. Άρχιζε από κάτι χαμηλό που πλήρωνε ο ιδιοκτήτης όταν το ακίνητο ήταν από 200.000 ευρώ και πάνω με πολλούς συντελεστές που οδηγούσε σε σημείο τέτοιο ώστε να έχουμε μεν απώλεια εσόδων, τα οποία θα αντικαταστήσουμε με άλλα έσοδα που θα έρθουν από άλλες πηγές αρχίζοντας πρώτα από την καταπολέμηση της λαθρεμπορίας πετρελαιοειδών, από την φοροδιαφυγή».

Τέλος, ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, ξεκαθάρισε ότι ο ΕΝΦΙΑ θα αντικατασταθεί από άλλο φόρο. Ειδικότερα σημείωσε ότι «ο ΕΝΦΙΑ, θα καταργηθεί από την στιγμή που θα υπάρξει νομοθετική ρύθμιση. Δεν σημαίνει ότι αυτοί που έχουν πληρώσει είναι τα κορόιδα ή οτιδήποτε άλλο. Έχουμε ένα σχέδιο για αυτούς που δεν μπορούν να πληρώσουν ότι θα πληρώνουν μέχρι 30% του εισοδήματος τους, αλλά ο ΕΝΦΙΑ θα καταργηθεί, θα επανέλθει το 1ο σύστημα όπως ήταν στην 1η φάση και θα δούμε την ροή των εσόδων».

Σχολιάστε ...

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

NEWSLETTER

 

  

 

 

Karfitsa