Κόσμος

“Μην μαγειρέψετε αυτό το Σαββατοκύριακο , εμείς απεργούμε” λένε οι πυροσβέστες στους πολίτες !

Καμπάνια στο Έσσεξ

Απίστευτο κι όμως αληθινό. Πυροσβέστες στο Έσσεξ προτρέπουν  τους πολίτες να μην μαγειρέψουν αυτό το Σαββατοκύριακο  γιατί αν πιάσει φωτιά η κουζίνα τους δεν θα βρεθεί κανείς να τους σώσει.

Αυτό συνέβει διότι η Πυροσβεστική Μονάδα του Έσσεξ έχει προγραμματίσει  απεργία από τις 18:30 έως και τις 23:30.

Ένας εναλλακτικός τρόπος για να  μειώσουν τον κίνδυνο πυρκαγιών στα σπίτια εφόσον εκείνοι θα απεργούν είναι να φάνε έξω.

Με ένα πλακάτ που απεικονίζει ένα λαχταριστό κεμπάπ  στα δεξιά και μια κόκκινη φωτιά από την αριστερή πλευρά παρακινούν τον κόσμο να μην διανοηθεί ούτε στιγμή να πλησιάσει την κουζίνα.

Οι πυροσβέστες από την πλευρά τους διαμαρτύρονται και διεκδικούν τα δικαιώματά τους.

Ο αρχηγός της Πυροσβεστικής σχολιάζει στην «Daily Mail» ότι όντως μπορεί να ακούγεται αστεία η… καμπάνια με τα κεμπάπ, αλλά  πρόκειται για μια άκρως σοβαρή προειδοποίηση.

Το δημοσίευμα αναφέρει ότι  οι κάτοικοι του Έσσεξ συχνά μαγειρεύουν, ενώ πριν έχουν καταναλώσει αλκοόλ, κάτι που μπορεί να αποβεί «μοιραίο».

«Οι κλήσεις για να σβήνουμε εστίες κουζινών είναι πολλές. Τις περισσότερες φορές όλες οι πυρκαγιές ξεκινούν από τις κουζίνες. Για να μειωθεί λοιπόν, ο κίνδυνος πυρκαγιών στα σπίτια προτείνουμε να φάτε έξω. Δεν είναι κακό», λέει χαρακτηριστικά πυροσβέστης.

Σχολιάστε ...

NEWSLETTERFocus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa