Πολιτική

Μηταράκης: Τέλη του χρόνου ο προσωρινός ανάδοχος για το Ελληνικό

Νότης Μηταράκης
Ο Νότης Μηταράκης για τον ανάδοχο του Ελληνικού

Το χρόνο που θα επιλεγεί ο προσωρινός ανάδοχος για το Ελληνικό καθόρισε ο υφυπουργός Ανάπτυξης Νότης Μηταράκης.

Μιλώντας στο συνέδριο του Euromoney ο κ. Μηταράκης αποκάλυψε πως οι δεσμευτικές προσφορές από τους υποψηφίους θα υποβληθούν στα τέλη Οκτωβρίου και ότι ενδεχομένως μέχρι τέλος του έτους θα επιλεγεί ο προσωρινός ανάδοχος.

Σημειώνεται πως οι τέσσερις υποψήφιοι επενδυτές που διεκδικούν την απόκτηση της πλειοψηφίας του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας Ελληνικό ΑΕ είναι οι εταιρείες Lamda Development (συμφερόντων ομίλου Λάτση), η Qatar Investment Authority (το κρατικό fund του εμιράτου του Κατάρ με ενεργητικό 60 δισ. δολάρια), η London Regional Properties (μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες real estate στην Ευρώπη με υπό διαχείριση ακίνητα αξίας 9 δισ. ευρώ) και η ισραηλινή Elbit Imaging (όμιλος συμμετοχών με δραστηριότητες στην ΝΑ Ευρώπη).

Ο υφυπουργός χαρακτήρισε θετικό το ισοζύγιο για τις επενδύσεις και το ευρύτερο επιχειρηματικό κλίμα στην Ελλάδα. Τόνισε πως εντός των προσεχών εβδομάδων θα ενταχθούν στο fast track τρεις νέες επενδύσεις, ενώ μέσα στον Οκτώβριο θα λειτουργήσει η νέα υπηρεσία υποδοχής των μεγάλων επενδύσεων στο υπουργείο Ανάπτυξης.

Αναφερόμενος στην απόφαση της Βιοχάλκο να μεταφέρει την έδρα της στο Βέλγιο είπε πως η απόφαση αυτή είναι μια δυσάρεστη εξέλιξη. «Το 2013 είναι μεταβατική χρονιά και θα υπάρχουν πολύ θετικές ειδήσεις ταυτόχρονα με αρνητικές ειδήσεις», προσθέτοντας πως υπάρχουν εταιρείες που μεταφέρουν τα περιφερειακά τους γραφεία στην Ελλάδα.

Σχολιάστε ...

NEWSLETTERFocus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa