Πολιτική

Μητσοτάκης: Το τσουνάμι του λαϊκισμού παραλίγο να μας πετάξει έξω…

Μητσοτάκης

«Οι δημαγωγοί έλεγαν στον λαό ότι θα αυξήσουν μισθούς και συντάξεις και θα μειώσουν τους φόρους πριν καλά- καλά η χώρα βγει από την ύφεση», είπε μεταξύ άλλων στην ομιλία στο συνέδριο του economist ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, προσθέτοντας πως «το τσουνάμι του λαϊκισμού έδειχνε να μας ξεβράζει εκτός ευρωπαϊκών θεσμών».

Ο πρόεδρος της ΝΔ φωτογράφησε τον ΣΥΡΙΖΑ ως «λαϊκιστικό μόρφωμα» μιλώντας για την ανάδειξη δημαγωγών πολιτικών στην Ευρώπη την εποχή της κρίσης.

Παράλληλα, ο ίδιος τόνισε ότι η χώρα «γύρισε τουλάχιστον τρία χρόνια πίσω», χρόνος που, όπως είπε, «κοστίζει 21 δισ. ΑΕΠ για τη διετία 2015-16». «Πληρώνουμε τον λογαριασμό ενός ποδηλάτη που σταμάτησε να ποδηλατεί στον ανήφορο» συμπλήρωσε και υπογράμμισε ότι η οικονομία επέστρεψε στην ύφεση.

«Η μεγαλύτερη ζημιά που έγινε είναι ο κλονισμός της εμπιστοσύνης πολιτών και επενδυτών», είπε ο πρόεδρος της ΝΔ αναφερόμενος στις εξελίξεις του περσινού καλοκαιριού και υπογράμμισε πως δυστυχώς «επεκτείνεται και στις πολιτικές που συμφωνήθηκαν».

Στη συνέχεια επανήλθε κατά της κυβέρνησης λέγοντας ότι «η ολοκλήρωση της αξιολόγησης είναι πρωτίστως μια μανούβρα πολιτικής επιβίωσης και παραμονής της κυβέρνησης στην εξουσία. Το πολιτικό DNA όπως και το βιολογικό δεν αλλάζει, μπορεί να μεταμφιεστεί» αλλά «παραμένει σαθρό και επικίνδυνο», λέγοντας ότι δεν έχει αλλάξει η ιδεολογία του ΣΥΡΙΖΑ.

Σχολιάζοντας την ομιλία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στην εκδήλωση της προηγούμενης Πέμπτης στην Ακρόπολη όπου παρουσίασε τον κυβερνητικό σχεδιασμό για την ανάπτυξη, επισήμανε ότι «στην ομιλία του δεν υπήρχε ούτε μια αναφορά στη λέξη επιχειρηματικότητα και στην παιδεία» και με αιχμές για τον όρο δίκαιο που χρησιμοποίησε ο πρωθυπουργός τόνισε ότι «η έννοια του δίκαιου αποκτά νόημα μόνο στη διανομή του πλούτου και όχι στην παραγωγή του πλούτου».

Πηγή φωτογραφίας: Eurokinissi

 

Σχολιάστε ...

NEWSLETTERFocus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa