Πολιτική

Μητσοτάκης: Εξοργιστική η απόφαση της ΠΟΕ-ΟΤΑ να διώξει τους ελεγκτές

Ως εξωφρενική χαρακτήρισε την ανακοίνωση της ΠΟΕ –ΟΤΑ η οποία ενθαρρύνει τους εργαζόμενους να πετάξουν έξω τους ελεγκτές δημόσιας διοίκησης, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Εφαρμόζοντας άρθρο ψηφισμένου νόμου προχωράμε στον επανέλεγχο των μετατροπών συμβάσεων ορισμένου χρόνου σε αορίστου. Έχουμε βάσιμες υποψίες ότι σε αρκετές περιπτώσεις ενδεχομένως να μην πληρούνται οι προϋποθέσεις του Προεδρικού Διατάγματος. Θα περίμενα οι συνδικαλιστές ηγεσίες να στηρίξουν αυτή την προσπάθεια. Αντ’ αυτού διαβάζω κι εγώ μια εξωφρενική ανακοίνωση της ΠΟΕ –ΟΤΑ η οποία ενθαρρύνει τους εργαζόμενους να πετάξουν έξω τους ελεγκτές δημόσιας διοίκησης οι οποίοι θα έρθουν να εφαρμόσουν έναν ψηφισμένο νόμο. Αυτό μας πηγαίνει πολλά χρόνια πίσω», είπε ο κ. Μητσοτάκης στον Realfm, και συνέχισε:

«Τέτοιες πρακτικές επιτείνουν την υποψία μας, ότι καλώς ψάχνουμε σε αυτή την κατεύθυνση. Αυτό δεν λέει η κοινή λογική; Ποιος έχει να φοβηθεί κάτι από αυτόν τον επανέλεγχο; Το πλαίσιο είναι απολύτως προσδιορισμένο. Η τελική απόφαση είναι απόφαση του ΑΣΕΠ. Δεν υπάρχει καμία απολύτως αμφισβήτηση για την πολιτική λογική. Είναι μια αντίδραση ακραία και κατακριτέα φαντάζομαι από τη συντριπτική πλειοψηφία της κοινωνίας».

«Υπάρχουν δυνάμεις που δεν θέλουν να αλλάξει απολύτως τίποτα στο ελληνικό Δημόσιο. Πως είναι δυνατόν οποιοσδήποτε φορέας να μην δέχεται τον ελεγκτή της δημόσιας διοίκησης; Θα επανέλθουν και θα κάνουν τον έλεγχο με όποιο μέσο και αν απαιτείται. Και οι ίδιοι οι δήμαρχοι θα πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Δεν είναι δυνατόν κάποιος δήμαρχος να μην επιτρέπει στο σώμα ελεγκτών  δημόσιας διοίκησης να κάνει τον έλεγχο που πρέπει να κάνει», πρόσθεσε ο κ. Μητσοτάκης.

Διαβάστε την ανακοίνωση της ΠΟΕ-ΟΤΑ εδώ

Πηγή φωτογραφίας: Eurokinissi

Σχολιάστε ...

NEWSLETTER

 

 

   

 

 

 

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa