Πολιτική

Μητσοτάκης: Μόνο η ΝΔ δεν διαπραγματεύτηκε τον ευρωπαϊκό της προσανατολισμό

“Η Νέα Δημοκρατία, είναι το μόνο Κόμμα στην Ελλάδα, το οποίο δεν διαπραγματεύτηκε ποτέ τον ευρωπαϊκό της προσανατολισμό”, τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, προσερχόμενος στην εκδήλωση για τον εορτασμό των 40 ετών από την ίδρυση του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (Ε.Λ.Κ.) στο Λουξεμβούργο.

Ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας δεσμεύθηκε ότι το κόμμα του “αταλάντευτο, θα παραμείνει προσηλωμένο στην ιδέα μιας ισχυρής Ευρώπης και μιας ισχυρής Ελλάδας, στο επίκεντρο των ευρωπαϊκών εξελίξεων”.

Για την επέτειο του ΕΛΚ ο κ. Μητσοτάκης είπε:

«Το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, η μεγάλη πολιτική οικογένεια της κεντροδεξιάς, συμπληρώνει 40 χρόνια ζωής. 40 χρόνια προσφοράς στην ιδέα της ευρωπαϊκής ενοποίησης. 40 χρόνια προσφοράς στην οικονομική ανάπτυξη, στην κοινωνική αλληλεγγύη. Η Ευρώπη, σήμερα, αντιμετωπίζει μια σειρά από μεγάλες προκλήσεις. Η πιο σημαντική από αυτές είναι η άνοδος του ακραίου λαϊκισμού, ο οποίος κινδυνεύει να υπονομεύσει τα θεμέλια των αξιών που κρατούν την Ευρώπη ενωμένη. Απέναντι στο λαϊκισμό, το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα θα πρέπει να προτάξει τον ορθό λόγο του πολιτικού ρεαλισμού και της κοινωνικής αλληλεγγύης. Για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε όλα αυτά τα ακραία φαινόμενα τα οποία κυριαρχούν σήμερα στην Ευρώπη».

Διαβάστε επίσης:

Θερμό τετ α τετ Μητσοτάκη με Μέρκελ – Τι συζήτησαν

 

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

NEWSLETTER