Πολιτισμός

Μοναδικό υπερθέαμα στην Σαντορίνη με τα «Ηφαίστεια 2015» (ΦΩΤΟ)

Εντυπωσίασε η αναπαράσταση της έκρηξης του ηφαιστείου της Θήρας και οι εκδηλώσεις που την πλαισίωσαν με πρωτοβουλία της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και της Επάρχου Θήρας, κ. Θεώνης Λειβαδάρου.

Φέτος για πρώτη φορά, η ΠΝΑ, ανέλαβε τη διοργάνωση της ετήσιας αναπαράστασης της εικονικής έκρηξης του ηφαιστείου στη Σαντορίνη που προσελκύει, το ενδιαφέρον χιλιάδων επισκεπτών από όλο τον κόσμο.

Η φετινή διοργάνωση χαρακτηρίστηκε για τη καινοτομία, τη διαφορετικότητα και τη σύγχρονη προσέγγιση ενός τόσο διαδεδομένου πολιτισμικού θεσμού που όπως φάνηκε, είχε ανάγκη αναβάθμισης προκειμένου να εξελιχθεί και να καθιερωθεί πλέον ως ετήσια, παγκόσμια πολιτισμική διοργάνωση.

Σαντορίνη

Τα «Ηφαίστεια 2015» αποτέλεσαν ένα εντυπωσιακό πολιτισμικό τριήμερο με ποικίλες δράσεις, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν στα περισσότερα χωριά της Σαντορίνης, σε διαφορετικές τοποθεσίες και είχαν ως αποτέλεσμα τη συμμετοχή όλου του νησιού, των κατοίκων και των επισκεπτών της.

Από την πλευρά της, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου υπογραμμίζει πως θα συμβάλει δυναμικά στην ανάπτυξη και σύγχρονη προώθηση του Πολιτισμού και της Παράδοσης των νησιών, όπως και της Σαντορίνης.

Σαντορίνη

«Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους όσους στήριξαν και κυρίως πίστεψαν σε μια νέα πρόταση διεξαγωγής του εορτασμού της εικονικής έκρηξης του ηφαιστείου της Θήρας . Μια νέα εποχή για την ανάπτυξη και την προώθηση των πολιτισμικών θεσμών της Σαντορίνης μόλις ξεκίνησε» τόνισε η Επάρχος Θήρας Θεώνη Λειβαδάρου.

 

 

 

 

Σχολιάστε ...

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Παρασκήνιο» σε μορφή PDF

NEWSLETTERFocus-On


Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa