Πολιτισμός

Μουσικό ταξίδι στο Ναύπλιο

Άνοιξε τις πύλες του το 25ο Φεστιβάλ Ναυπλίου με μία συναυλία στην πλατεία του Αγίου Γεωργίου, όπου ένας πολυβραβευμένος σολίστας της Σκανδιναβίας, ο Νορβηγός πνευστός Oystein Baadsvik παρουσίασε ένα πρωτότυπο πρόγραμμα με βάση την τούμπα και χειροκροτήθηκε θερμά από τους παρευρισκόμενους μεταξύ των οποίων ήταν ο πρέσβης της Νορβηγίας Jorn Eugene Gjelstad, ο δήμαρχος Ναυπλιέων Δ. Κωστούρος και ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ Ναυπλίου Γιάννης Βακαρέλης.

Το Φεστιβάλ Ναυπλίου έχει φιλοξενήσει μερικά από τα λαμπρότερα σχήματα και καλλιτέχνες της διεθνούς κλασικής σκηνής και έχει τιμηθεί με τη διάκριση του καλύτερου φεστιβάλ από την Ένωση Ελλήνων Μουσικών Κριτικών.

Στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του έχουν εμφανιστεί πάνω από 250 Έλληνες και ξένοι καλλιτέχνες, ανάμεσα τους μερικά από τα πιο διάσημα ονόματα του κόσμου, καθώς και 24 Κουαρτέτα, 18 Συμφωνικές και Ορχήστρες Δωματίου αλλά και πλήθος πρωτοεμφανιζόμενων νέων καλλιτεχνών.

Οι συναυλίες, που πραγματοποιούνται με συμβολικό εισιτήριο, στα μαγευτικά μνημεία και πλατείες του Ναυπλίου, έχουν προσελκύσει περισσότερους από 190.000 επισκέπτες, Έλληνες και ξένους, τόσο από την τοπική κοινωνία, που το αγάπησε και το στήριξε από την πρώτη χρονιά, όσο και από την Αθήνα και την υπόλοιπη Ελλάδα, ενώ έχει σταθερούς φίλους που δίνουν το παρόν κάθε χρόνο, υπογραμμίζοντας την πολιτιστική αξία του Φεστιβάλ.

Πηγή φωτογραφίας Eurokinissi

Σχολιάστε ...

NEWSLETTER

 

 Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa