Κόσμος

Μουσουλμάνοι πρόσφυγες ευχαρίστησαν τους Ιταλούς με μια φάτνη (ΦΩΤΟ)

Ένα μεγάλο ευχαριστώ θέλησαν να πουν οι μουσουλμάνοι πρόσφυγες που «φιλοξενούνται» σε κέντρο υποδοχής στην περιοχή Λέκκο της Ιταλίας.

Κατασκεύασαν μια φάτνη φυσικού μεγέθους και σύμφωνα με την εφημερίδα  La Repubblica ήθελαν να πουν «ένα ευχαριστώ» στους Ιταλούς για τη φιλοξενία και για τον τρόπο αντιμετώπισης τους καθώς τους συμπεριφέρονται σαν να είναι δικοί τους άνθρωποι.

Ο εκπρόσωπος της κοινότητας που φιλοξενεί τους 180 πρόσφυγες , Φάμπιο Παζιάνι, δήλωσε:

 «Η ιδέα της φάτνης γεννήθηκε από μία κουβέντα που είχαν οι εργαζόμενοι και οι φιλοξενούμενη της κοινότητας, κατά την οποία συζητούσαν για τις διαφορετικές παραδόσεις και τις διαφορετικές κουλτούρες. Όταν συζητήσαμε για τα Χριστούγεννα και τη συμβολική αξία της φάτνης για τον ερχομό του Χριστού, κεντρική φιγούρα στην κουλτούρα μας, οι φιλοξενούμενοι αυθόρμητα πρότειναν να φτιάξουν μία στο χώρο και έτσι ξεκίνησε η διαδικασία της αγοράς των απαραίτητων υλικών για να μπορεί να υλοποιηθεί».

Οι μετανάστες από τη Βόρειο Αφρική κατασκεύασαν τη φάτνη από ξύλο και διοργάνωσαν μια χριστουγεννιάτικη εκδήλωση για να στείλουν το δικό τους μήνυμα αγάπης και ετοιμάζονται να συναντήσουν το δήμαρχο της πόλης για να τους προσφέρουν σαν ένδειξη ευγνωμοσύνης ένα σακί αλάτι και ένα φτυάρι εκχιονισμού για να δηλώσουν πως είναι έτοιμοι να βοηθήσουν στην καθαριότητα τον δρόμων από το χιόνι που τις επόμενες εβδομάδες προβλέπεται να «σκεπάσει» την Ιταλία.

Δείτε τι δημιούργησαν:

fatni2

fatni

fatni1

Σχολιάστε ...

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

NEWSLETTER

 

  

 

 

Karfitsa