Κοινωνία

Μουζάλας: Είναι μια άθλια εικόνα – Η πλατεία Βικτωρίας θα καθαρίσει σύντομα

Την εικόνα της πλατείας Βικτωρίας, η οποία τις τελευταίες εβδομάδες είναι γεμάτη με πρόσφυγες, σχολίασε ο αναπληρωματικός υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής. Ο Γιάννης Μουζάλας το πρωί της Πέμπτης δήλωσε, πως «είναι μια άθλια εικόνα» και  ανακοίνωσε πως οι πρόσφυγες θα μεταφερθούν άμεσα στο κλειστό γήπεδο Γαλατσίου.

Ζητώντας από τους κατοίκους της περιοχής υπομονή και απαιτώντας από τις δημόσιες υπηρεσίες επιμονή, ώστε να αποφορτιστεί η κατάσταση, ο Γιάννης Μουζάλας έθεσε την γραμμή που σκοπεύει να ακολουθήσει το υπουργείο.

«Η προσπάθειά μας είναι να αποφορτίζουμε τον κοινωνικό πληθυσμό, όπου δημιουργείται πρόβλημα», είπε ο κύριος Μουζάλας και υποσχέθηκε πως «η πλατεία Βικτωρίας θα καθαρίσει». Οι πρόσφυγες θα μεταφερθούν άμεσα στο κλειστό γυμναστήριο στο Γαλάτσι, πρόσθεσε, ενώ αρνήθηκε να σχολιάσει τις πληροφορίες για το Στρατόπεδο Λιόση. «’Οπου βρίσκουμε και φτιάχνουμε χώρους θα τους πηγαίνουμε», είπε.

Στόχος του υπουργείου, δήλωσε, είναι οι πρόσφυγες να τύχουν καλύτερης διαχείρισης, ώστε να μην πέφτουν θύματα ξενοφοβικών, ρατσιστικών επιθέσεων. Για το σκοπό αυτό «βρίσκουμε σύστημα παράλληλων χώρων για να αποφορτίζεται η κατάσταση όπου δημιουργείται πρόβλημα».

Σχολιάστε ...

NEWSLETTERFocus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa