Κόσμος

Μπαγκλαντές: Εγκαύματα με οξύ σε νύφη λόγω λίγης…προίκας (ΦΩΤΟ)

Σοβαρά εγκαύματα και εσωτερικά τραύματα προκάλεσε ένας πεθερός στην νύφη του στο Μπαγκλαντές επειδή οι γονείς της δεν κατάφεραν να δώσουν το σύνολο του ποσού της προίκας που είχε προκαθοριστεί. Σύμφωνα με δημοσιεύματα του ξένου τύπου η 23χρονη κοπέλα δεχόταν καθημερινά επιθέσεις από την οικογένεια του γαμπρού με αποκορύφωμα την επίθεση του πεθερού με καυστικού οξύ, το οποίο την ανάγκασε να το πιει δια της βίας.

Η 23χρονη φέρει βαριά εγκαύματα και μόνιμες ουλές στο πρόσωπό της αλλά και σοβαρά εσωτερικά τραύματα για τα οποία οι γιατροί ανησυχούν και έχουν  εκφράσει φόβους για το αν η κοπέλα καταφέρει να επιζήσει. H Ripa προς το παρόν δεν μπορεί να φάει, ούτε να πιει και τρέφεται μέσω ορού, κάτι που θα συνεχιστεί για ακόμα δύο εβδομάδες. Η αστυνομία συνέλαβε τον πεθερό της κοπέλας με την κατηγορία της επίθεσης ενώ ακτιβιστές από την οργάνωση Acid Survivors Foundation διαδήλωσαν την Τρίτη στους δρόμους της Ντάκα ζητώντας δικαιοσύνη για την νεαρή κοπέλα και απαιτώντας να συλληφθούν και να τιμωρηθούν όσοι εμπλέκονται στην υπόθεση.

Σύμφωνα με τους ακτιβιστές μόνο τον περασμένο μήνα έγιναν στο Μπαγκλαντές εννέα επιθέσεις με καυστικό οξύ. Τα θύματα είναι συνήθως γυναίκες και νεαρά κορίτσια και οι πιο συνηθισμένοι λόγοι για τις απάνθρωπες επιθέσεις είναι η ερωτική αντιζηλία, η προίκα και οι κτηματικές διαφορές.

ImageHandler

Σχολιάστε ...

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Παρασκήνιο» σε μορφή PDF

NEWSLETTERFocus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa