Άρθρα

Μπαίνουμε στον Παράδεισο καβάλα σε … γκαμήλες …

Γιάννης-Βασιλακόπουλος 13

Του Γιάννη Βασιλακόπουλου

Ύστερα από το υπέρ – αναγκαίο ταξίδι του Πρωθυπουργού στο Κατάρ, αρχίζουν θαρρώ να γράφονται από την αρχή οι «Χίλιες και μια νύχτες» με Ελληνικούς υπότιτλους…
Αίφνης αρχίζουν όλα να αλλάζουν σε αυτόν τον πονεμένο τόπο: Χτυπιέται στη… ρίζα της η διαφθορά. Οι δανειστές μας… ερωτεύονται και μιλούν για την Ελλάδα με λόγια που στάζουν … ροδόσταμο. Κάποιοι κάνουν λόγο για εθνικούς άθλους που μπροστά τους, αυτοί οι μυθικοί του Ηρακλή μοιάζουν με… περίπατο στο πάρκο. Άρχισε επιτέλους, να «ψάχνεται» η λίστα Λαγκάρντ και σύντομα θα μας πουν αν είναι, ή όχι… πειραγμένη. Ελπίζουμε δε να μάθουμε και από ποιους. Ή μήπως, τσάμπα ελπίζουμε; Αν δεν είναι, όμως φρούδες οι ελπίδες τι άλλο θέλουμε ; Μπήκαμε ξανά στον Παράδεισο, από σήμερα θαρρεί κανείς καβάλα σε γκαμήλες, στην Εδέμ από όπου εξοστρακιστήκαμε, δυόμισι χρόνια πριν επειδή δεν μας προστάτευε το … ενοικιοστάσιο… Να τώρα που, σιγά- σιγά, παίρνουν ξανά την θέση των γραφικών, όσοι λένε, γράφουν ή διά οιουδήποτε άλλου τρόπου υποστηρίζουν πως είμαστε μια χώρα υπό κατοχή.

Δεν δίνουν δεκάρα στον ξαφνικό έρωτα των δανειστών, που δεν είναι δανειστές αλλά στην πραγματικότητα … βιαστές.

Κι όσοι είναι πρόθυμοι απλώς να πέσουν θύματα της πλάνης των συναισθημάτων θα έχουν, απλώς, πληγεί από το γνωστό και επιστημονικά τεκμηριωμένο «Σύνδρομο της Στοκχόλμης» που θέλει το θύμα να ερωτεύεται τον θύτη του Βιασμού. Και τούτο διότι οι Γερμανοί δανειστές δεν ερωτεύτηκαν εμάς αλλά τα κοιτάσματα πετρελαίου και φυσικού αερίου που κρύβονται στα σπλάχνα της πατρίδας μας. Και τα οποία αν τα είχαμε αξιοποιήσει μονάχοι μας τώρα θα ήμασταν μια ζάμπλουτη χώρα.

Ποιος δεν ήθελε ή ποιος εμπόδισε αυτήν τη μοίρα που άξιζε η Ελλάδα; Την ίδια ώρα «χτυπιέται» η διαφθορά και οι φάκελοι στα γραφεία εισαγγελέων, που αφορούν παρανομίες και παρατυπίες και εύκολο πλουτισμό, όλο και περισσότερων γνωστών πολιτικών προσώπων σχηματίζουν μικρά βουνά. Εμείς οι πολίτες τους μυριζόμασταν, τους συζητούσαμε. Αλλά μερικοί από τους σημερινούς τιμητές τους κάλυπταν, όντες συνοδοιπόροι των διεφθαρμένων στο δρόμο της συνενοχής. Ποιοι κάλυπταν τον Άκη, τον Παπαντωνίου κι άλλους πολλαπλάσιους κλέφτες του δικού μας κόπου και του Εθνικού πλούτου, που θα αποκαλυφθούν και θα προκαλέσουν τάχα έκπληξη;

Και πάνω από όλα, την ώρα που ο πρωθυπουργός, θύμα ή μήπως θύτης στο «Σύνδρομο της Στοκχόλμης», φαντασιώνεται κυβερνητική … σταθερότητα ( που θα πληγεί από κάτι προανακριτικές που μπαίνουν στο τραπέζι), υπάρχει ακόμη το δολοφονικό μνημόνιο, η κοινωνία φτωχοποιείται πεινά και αυτοκτονεί.

Οπότε το «Φοβού τους Δαναούς και δώρα φέροντες» επικαιροποιείται και πάλι…

Σχολιάστε ...

NEWSLETTERFocus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa