Πολιτική

Μπαρμπαρούσης: Έχω ήσυχη τη συνείδησή μου – Δεν διέπραξα τίποτα το παράνομο

Κώστας Μπαρμπαρούσης

Λακωνικό ήταν το υπόμνημα που παρέδωσε στην Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Κώστας Μπαρμπαρούσης, για τον οποίο οι ανακρίτριες που χειρίζονται την υπόθεση ζητούν την άδεια του Σώματος προκειμένου να του ασκήσουν δίωξη για το αδίκημα της σύστασης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης.

Ειδικότερα το κείμενο του βουλευτή αναφέρει: «Γεννήθηκα και μεγάλωσα στο ορεινό Ξηρόμερο Αιτωλοακαρνανίας, σε μια αγροκτηνοτροφική οικογένεια. Από μικρό παιδί διδάχθηκα τις αξίες του λαού μας. Μοναδικό κίνητρο για να ασχοληθώ με την πολιτική ήταν ο αγνός πατριωτισμός. Ούτε εγώ ούτε το κόμμα στο οποίο ανήκω έχουμε διαπράξει κάτι παράνομο. Εχω ήσυχη την συνείδησή μου και μπορώ να σας κοιτάω στα μάτια, δεν ξέρω αν οι πολιτικοί μου αντίπαλοι μπορούν να κάνουν το ίδιο. Πάντοτε τιμούσα και θα τιμώ τους νόμους και τους θεσμούς της Πατρίδος μου».

Νωρίτερα, τα μέλη της Επιτροπής εξέτασαν για το ίδιο αδίκημα τον Πολύβιο Ζησιμόπουλο ενώ υπόμνημα έστειλε και ο Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος.

Με τα έως τώρα δεδομένα, η Επιτροπή αναμένεται να εισηγηθεί την άρση της ασυλίας των 3 βουλευτών, ολοκληρώνοντας με τον τρόπο αυτό το δικό της έργο αναφορικά με την τελευταία δικογραφία που έφθασε στο κοινοβούλιο και αφορά 16 βουλευτές της Χρυσής Αυγής.

Να σημειωθεί ότι στις 12 το μεσημέρι θα ξεκινήσει η συζήτηση στην Ολομέλεια για τις αιτήσεις άρσης ασυλίας των Ελένη Ζαρούλια, Ηλία Κασιδιάρη, Μιχάλη Αρβανίτη, Νικόλαου Κούζηλου,  και Δημήτρη Κουκούτση.

Πηγή φωτο eurokinissi

Σχολιάστε ...

NEWSLETTERFocus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa