Κόσμος Κύπρος

“Μπορούμε να ζήσουμε και με λιγότερα”

Την πεποίθησή του ότι η Κύπρος δεν πρέπει να υποκύψει στις εξωπραγματικές απαιτήσεις των εταίρων της και για αυτό το λόγο, ίσως είναι καλύτερα να βγει από τη ζώνη του ευρώ, εξέφρασε ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος, μετά το πέρας της θείας Λειτουργίας στον ιερό Ναό της Του Θεού Σοφίας, στο Στρόβολο.

Ο κυπριακός λαός, «μπορεί να ζήσει και με τα λίγα» δήλωσε ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος, ενώ ζήτησε να κάτσουν στο σκαμνί όσοι ευθύνονται.

Επίσης, επέρριψε ευθύνες στην απελθούσα κυβέρνηση η οποία, όπως είπε, φέρει ασήκωτες ευθύνες μαζί με τους υπουργούς οικονομικών, την Κεντρική Τράπεζα αλλά και τις διοικήσεις των τραπεζών.

«Πρέπει να τιμωρηθούν όλοι αυτοί» είπε χαρακτηριστικά.

Τέλος, ενημέρωσε ότι την Πέμπτη θα προσκαλέσει σε γεύμα επικεφαλής εταιρειών Ρωσικών Συμφερόντων, που δραστηριοποιούνται στην Κύπρο, με στόχο να τους πείσει να μην σηκώσουν τα κεφάλαια τους από το νησί μας, για να μην επιδεινωθεί η κατάσταση. Θα τους επισημάνει ότι τα κεφάλαια τους τοκίζονταν τόσο καιρό, έχουν όφελος από την Κύπρο, ενώ αν βρίσκονταν σε άλλη χώρα θα έπαιρναν επιτόκιο λίγο πιο πάνω από 0%.

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

NEWSLETTER