Κόσμος

Νέα δεδομένα για την πορεία του Boeing – Σε άλλη περιοχή στρέφονται από σήμερα οι έρευνες

Μαλαισία

Σε νέα περιοχή ερευνών στρέφονται οι αυστραλιανές αρχές για τον εντοπισμό των συντριμμιών της πτήσης MH370 της Malaysia Airlines στο νότιο Ινδικό Ωκεανό, σύμφωνα με ανακοίνωση τους, στην οποία αναφέρουν ότι εγκαταλείπουν την περιοχή στην οποία ερευνούσαν μέχρι χτες λόγω μιας νέας ανάλυσης της πορείας της πτήσης.

Πιο συγκεκριμένα, η διεθνής ομάδα των αεροσκαφών και των πλοίων θα επικεντρώσει τώρα την έρευνά της σε περιοχή 1.100 χλμ. πιο βορειοανατολικά, έκτασης 319.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων στο νότιο Ινδικό Ωκεανό, περί τα 1.850 χιλιόμετρα δυτικά του Περθ, ανακοίνωσε η Αυστραλιανή Αρχή για τη Ναυτική Ασφάλεια (AMSA), ύστερα από μια νέα πληροφορία που έλαβε από τη μαλαισιανή ομάδα η οποία μετέχει στην έρευνα.

«Αλλάζουμε την περιοχή της έρευνας ύστερα από ένα νεότερο αξιόπιστο στοιχείο», δήλωσε ο Τζον Γιανγκ, γενικός διευθυντής της υπηρεσίας αντιμετώπισης έκτακτων καταστάσεων της AMSA σε δημοσιογράφους στην Καμπέρα.

«Η νέα πληροφορία βασίζεται στη λεπτομερή και συνεχιζόμενη ανάλυση των δεδομένων από το ραντάρ μεταξύ της Νότιας Σινικής Θάλασσας και των Στενών της Μάλακα πριν χαθεί η επαφή με το αεροσκάφος», ανακοίνωσε η AMSA.

Ο Γιανγκ είπε ότι τα τελευταία αναθεωρημένα στοιχεία δείχνουν πως το αεροσκάφος ταξίδευε με σταθερή αλλά γρηγορότερη ταχύτητα από ό,τι πιστευόταν μέχρι πριν και συνεπώς να τελείωσαν τα καύσιμά του νωρίτερα από o,τι θεωρείτο μέχρι τώρα. Ωστόσο πρόσθεσε πως τα στοιχεία αυτά μπορεί να αναθεωρηθούν περαιτέρω καθώς η ανάλυση είναι σε εξέλιξη.

Σχολιάστε ...

NEWSLETTER

 

 

 

 

 
 

 

 

 

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa