Κόσμος

Νέα δεδομένα-σοκ για το μοιραίο Boeing!

Ουκρανικά Μαχητικά

Μια νέα πληροφορία έρχεται να ανατρέψει τα όσα φημολογούνται για το τι συνέβη λίγα λεπτά πριν γίνει η μοιραία συντριβή του Boeing των Μαλαισιανών αερογραμμών την ώρα που πετούσε πάνω από την Ουκρανία.

Όπως αναφέρουν ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες το αεροσκάφος λίγα λεπτά πριν πύραυλος εδάφους αέρος το χτυπήσει, συνοδευόταν από δύο ουκρανικά μαχητικά Su-27 Flankers.

Σύμφωνα με τα όσα  υποστηρίζει ο Ιρανός ειδικός σε θέματα Άμυνας Babak Taghvaee το αεροσκάφος χτυπήθηκε γιατί συνόδευαν τα ουκρανικά μαχητικά και όπως αναφέρει χαρακτηριστικά οι αυτονομιστές υπέθεσαν πως για να συνοδεύεται από μαχητικά το Boeing είναι κάτι σημαντικό, άρα αυτομάτως αποτελεί και στόχο, με αποτέλεσμα η εντολή που δόθηκε να προκάλεσε την τραγωδία αυτή.

Παράλληλα, ο Babak Taghvaee ισχυρίζεται πως από τη στιγμή που ξέσπασε η κρίση ουκρανικά μαχητικά σαρώνουν τον εναέριο χώρο της περιοχής, έπειτα από την κατάρριψη ενός Su-25M1 από την πολεμική αεροπορία της Ρωσίας στις 16 Ιουλίου.

Γι’ αυτό και όλες οι στρατιωτικές και πολιτικές πτήσεις πάνω ανατολική Ουκρανία συνοδεύονται από μαχητικά ή παρακολουθούνται διακριτικά.

Γεγονός που όπως φαίνεται οδήγησε στην τραγωδία, καθώς οι αυτονομιστές είδαν στα ραντάρ τους ένα αεροσκάφος που μετέφερε πολίτες να συνοδεύεται ή να ακολουθείται από μαχητικά της Ουκρανίας, όπου επέλεξαν να το χτυπήσουν και συνολικά  298 άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους.

Σχολιάστε ...

NEWSLETTERFocus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa