Πολιτική

Κεδίκογλου: Ας αποφασίσει ο κ. Τσίπρας αν θέλει δραχμή ή ευρώ

Νέα Δημοκρατία

Με την ερώτηση αν «τελικά ο κ. Τσίπρας θέλει δραχμή ή ευρώ» απαντά η Νέα Δημοκρατία στις σημερινές δηλώσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ οι οποίοι τάσσονται υπέρ της δραχμής. Ταυτόχρονα, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Σίμος Κεδίκογλου αναφερόμενος στην τοποθέτηση του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ κ. Παναγιώτη Λαφαζάνη για έξοδο της χώρας από το ευρώ, σχολίασε: «Κάθε λεπτό που περνάει και ο κ. Λαφαζάνης παραμένει μέλος του ΣΥΡΙΖΑ, κάθε λεπτό που περνάει και ο κ. Λαφαζάνης παραμένει Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπός του, δηλαδή επίσημος εκφραστής των θέσεων του ΣΥΡΙΖΑ, σημαίνει ότι ο κ. Τσίπρας συμφωνεί με την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ. Το να πατάς σε δυο βάρκες, σε αυτή του Τέξας και σε αυτή του κ. Λαφαζάνη,  δεν γίνεται. Περιμένουμε από τον κ. Τσίπρα να  ξεκαθαρίσει επιτέλους άμεσα τη θέση του… ».

Από την πλευρά της η Συγγρού αναφέρει στην ανακοίνωσή της « Αν οι “πλειοψηφικές” θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ είναι σαν και αυτές, τότε τι να την κάνεις την “μειοψηφία”…» και στη συνέχεια παραθέτει τις δηλώσεις των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ:

«Σημερινό ανθολόγιο στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με το νόμισμα της χώρας και την έξοδό μας από την Ευρωζώνη:

Καλύβης (ΒΗΜΑ FM): Συμφωνώ με τον κ. Λαφαζάνη, (δηλαδή για την έξοδο της χώρας μας από το Ευρώ).

Μηλιός (Mega): «Το πρόβλημα του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι το νόμισμα αλλά οι πολιτικές που ακολουθούνται».

Βίτσας (Radio Alpha): Ακύρωση Μνημονίου και των εφαρμοστικών του Νόμων, Βαθύ κούρεμα, διαγραφή μεγάλου μέρους του χρέους (προφανώς μονομερώς)».

Τέλος καλεί τον κ. Τσίπρα να απαντήσει στο εάν «Θέλει τελικά Ευρώ ή δραχμή;
Θα δημιουργήσει ναι ή όχι «bank run, φτώχεια, δυστυχία και καταστροφή» η ενδεχόμενη αμφισβήτηση του Ευρώ;».

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

NEWSLETTER