Προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου δίνει νέα δημοσκόπηση της Marc, για λογαριασμό του lay-out.gr

Σύμφωνα με τα στοιχεία της δημοσκόπησης, στην πρόθεση ψήφου ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 23,3%, αφήνοντας πίσω τη Νέα Δημοκρατία η οποία φτάνει το 21,1%. Ακολουθεί η Χρυσή Αυγή με 7,8%, ΚΚΕ και ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνουν από ένα 5,2%, οι Ανεξάρτητοι 4,6%, ενώ η πρόθεση ψήφου για τη ΔΗΜΑΡ αγγίζει το 4,3%.

Καρτα 1

Στην ερώτηση για το ποια θα η καλύτερη εξέλιξη στα πολιτικά πράγματα της χώρας το επόμενο διάστημα, το 26,4% απαντά ότι θα ήταν η άνοδος του ΣΥΡΙΖΑ και η ενίσχυση των απόψεών του και ένα 25,1% θεωρεί πως θα είναι καλύτερα να προκύψει μια κυβέρνηση συνεργασίας με βασικό πόλο τον ΣΥΡΙΖΑ.

Κάρτα 2

Να σημειωθεί πάντως ότι το 48,1% τοποθετείται αρνητικά στο  ενδεχόμενο διεξαγωγής πρόωρων βουλευτικών εκλογών.

Κάρτα 3

Πρώτος και στην πρόθεση ψήφου για τις ευρωεκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ καθώς συγκεντρώνει το 21,7% της πρόθεσης ψήφου, έναντι 17,5% που συγκεντρώνει η Νέα Δημοκρατία.

Κάρτα 4

Από τη δημοσκόπηση προκύπτει ότι το 70,4%  των ερωτηθέντων πιστεύει ότι εάν ο ΣΥΡΙΖΑ βρισκόταν στην κυβέρνηση δεν θα μπορούσε να αλλάξει τους όρους του μνημονίου  και να εφαρμόσει διαφορετική οικονομική πολιτική.

Κάρτα 5

Όσο για την άποψη των ερωτηθέντων για τον τρόπο που ασκεί  αντιπολίτευση ο ΣΥΡΙΖΑ, το 55,8% θεωρεί ότι η γνώμη του είναι μάλλον αρνητική, ενώ μόλις το 19,5% έχει μάλλον θετική γνώμη.

Κάρτα 6

Σχολιάστε ...