Πολιτική

Νέα ονόματα στην «αμαρτωλή» λίστα Λαγκάρντ

Λαγκάρντ

Τα δύο πρώτα ξαδέλφια του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά φέρονται να περιλαμβάνονται στη λίστα Λαγκάρντ σύμφωνα με δημοσιεύματα.

Πρόκειται για τους Αντρέα και Αλέξανδρο Ζάννα, οι οποίοι είναι παιδιά του Παύλου Ζάννα, αδελφού της μητέρας του Σαμαρά όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η ιστοσελίδα koutipandoras.gr.

Ο Αλέξανδρος Ζάννας, εμφανίζεται να ανοίγει λογαριασμό στις 29 Μαρτίου του 1999. Ο Αντρέας Ζάννας, αρχιτέκτονας, ανοίγει λογαριασμό στις 23 Ιανουαρίου 2003, ενώ τα δύο ξαδέλφια του Σαμαρά φέρονται να έχουν από κοινού πρόσβαση στους δυο λογαριασμούς.

Σημειώνεται ότι στην λίστα, φέρονται να είναι  και η σύζυγος του αδελφού του Αντώνη Σαμαρά, Αλέξανδρου αλλά και η οικογένειά της.

Στο μεταξύ, το δημοσίευμα έδωσε αφορμή στον ΣΥΡΙΖΑ για νέα επίθεση στη Ν.Δ. υποστηρίζοντας πως «τα αλλεπάλληλα δημοσιεύματα σχετικά με την παρουσία προσώπων από το στενό οικογενειακό κύκλο του τέως πρωθυπουργού και προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνη Σαμαρά, δεν αφήνουν πλέον κανένα περιθώριο αμφιβολίας».

«Η πρακτική αυτή», συνεχίζει η ανακοίνωση, «εκθέτει πλήρως όχι μόνο τις προηγούμενες κυβερνήσεις αλλά την ίδια τη Νέα Δημοκρατία».

«Το ιδιότυπο καθεστώς ασυλίας που παρείχαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις στους υπόπτους για φοροδιαφυγή είχε και στενά ιδιοτελή κίνητρα» καταλήγει, καλώντας τον Κυριάκο Μητσοτάκη να πάρει ξεκάθαρη θέση για το ζήτημα.

Σχολιάστε ...

NEWSLETTER

 

 Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa