Πολιτική

Νέο ραντεβού Στουρνάρα – τρόικας την Τρίτη

Στουρνάρας και τρόικα

Νέο ραντεβού για την ερχόμενη Τρίτη έδωσαν ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας με τους επικεφαλής της τρόικας.

Ωστόσο,κλειστά κρατούν ακόμη τα χαρτιά τους οι ελεγκτές της τρόικας έπειτα από το κρίσιμο σημερινό ραντεβού  που  διήρκεσε σχεδόν 4 ώρες για την πορεία των εσόδων αλλά και για τα οικονομικά των Ταμείων, προκειμένου να προχωρήσουν στην εκτίμησή τους για το δημοσιονομικό κενό του 2014.

Σύμφωνα με κορυφαίο στέλεχος του υπουργείου δεν έγιναν ακόμη συζητήσεις για νούμερα, δηλαδή για το δημοσιονομικό κενό και νέα μέτρα για το 2014.

Ωστόσο, πληροφορίες αναφέρουν πως οι αριθμοί μπήκαν στο τραπέζι και μάλιστα πως είναι με το μέρος μας.

Παρόλα αυτά, οι ελεγκτές φαίνεται να “παιζουν τις καθυστερήσεις” ζητώντας συνεχώς νέα στοιχεία από το υπουργείο, κάτι που δείχνει όμως και ότι τα στοιχεία που συνεχώς ζητά η Τρόικα δεν γίνονται δεκτά ως επαρκή.

Ουσιαστικά όμως, οι δύο πλευρές ξεκινούν από διαφορετική βάση και δεν μπορούν αν συμφωνήσουν γιατί οι ελεγκτές ζητούν να ληφθούν συγκεκριμένα μέτρα μετρήσιμης απόδοσης, ενώ το οικονομικό επιτελείο υποστηρίζει πως αυτά δεν θα χρειαστούν το 2014 επειδή «ποντάρει» σε μια ευνοϊκή εξέλιξη όλων των ως τώρα δεδομένων και μέτρων.

Σύμφωνα με πηγές, φαίνεται ότι οι συζητήσεις θα τραβήξουν σε μάκρος και μάλιστα μπορεί και να φτάσουν και μετά το τέλος Νοεμβρίου, με μόνη διακοπή την Πέμπτη14 Νοεμβρίου, ημέρα που συνεδριάζει του Γιούρογκρουπ, στο οποίο και θα παραστεί η Τρόικα.

Σχολιάστε ...

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

NEWSLETTER

 

  

 

 

Karfitsa