Υγεία

Νέοι κανονισμοί από την ΕΕ για το ηλεκτρονικό τσιγάρο

Σε ένα νέο πιο αυστηρό νομικό πλαίσιο κατά του καπνίσματος κατέληξε η Ευρωπαϊκή Ένωση και για πρώτη φορά υπάρχει και πρόβλεψη για το ηλεκτρονικό τσιγάρο.

Περισσότερες προειδοποιήσεις στα πακέτα των τσιγάρων

Οι νέοι κανονισμοί προβλέπουν προσθήκη μεγαλύτερων προειδοποιήσεων στα πακέτα των τσιγάρων, με σκοπό την εξασφάλιση μιας υγιούς κοινωνίας μέσω της καταπολέμησης του καπνίσματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες του πρακτορείου Reuters, υπήρχε διαμάχη ανάμεσα μεταξύ των Κυβερνήσεων και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, όσον αφορά την υιοθέτηση κανονισμών και την αγορά ηλεκτρονικών τσιγάρων που σύμφωνα με εκτιμήσεις κατά την επόμενη δεκαετία θα επισκιάσει σημαντικά την αγορά καπνών.

Επιπλέον, αποφασίστηκε πως τα περισσότερα ηλεκτρονικά τσιγάρα θα διανέμονται στην αγορά ως καταναλωτικά προϊόντα, χωρίς να παραπέμπουν, σε κάποιο είδος ιατρικής συσκευής.

Η τροποποίηση της νομοθεσίας αναμένεται για το 2016, όπου και τα διάφορα καπνικά είδη που κυκλοφορούν στην αγορά θα πρέπει να συνοδεύονται από εικόνες και προειδοποιητικά μηνύματα για την υγεία που θα καλύπτει το 65% του μπροστινού μέρους των πακέτων.

Τέλος, με τις νέες αυτέ ρυθμίσεις απαγορεύεται η κυκλοφορία καπνικών προϊόντων με διάφορα αρώματα και γεύσεις.

Σχολιάστε ...

NEWSLETTER

 

 Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa