Οικονομία

Νευρικότητα στις αγορές μπροστά στην πολιτική αβεβαιότητα

Πολιτική αστάθεια

Νευρικότητα προκαλεί στις αγορές η πολιτική αβεβαιότητα στην οποία εισέρχεται η Ελλάδα με το Γενικό Δείκτη του Χρηματιστηρίου Αθηνών να βουλιάζει κατά 12,8% την ώρα που οι αποδόσεις των δεκαετών ελληνικών ομολόγων να προσεγγίζουν το 8%.

Το τελευταίο διάστημα προηγήθηκε μικρό «ράλι» στη χρηματιστηριακή αγορά ενώ οι πιέσεις που δέχτηκαν οι μετοχές ήταν μεγάλες καθώς το Χ.Α είναι πλέον αγορά επαγγελματιών και οι αγοραστές εμφανίζονται μόνο στα χαμηλά και εφόσον οι μετοχές έχουν διαγράψει σημαντική υποχώρηση.

Ισχυρές πιέσεις δέχθηκαν οι τέσσερις συστημικές τράπεζες, με την Alpha Bank να καταγράφει απώλειες  -13,64% και στα 0,5000 ευρώ.

Η Εθνική κινείται με απώλειες 13,66% στα 1,77 ευρώ, η Πειραιώς υποχωρεί κατά 15,67% στα 1,13 ευρώ και η Eurobank είναι στο -13,692 και στα 0,2360 ευρώ.

Σε ό,τι αφορά στην αγορά ομολόγων οι επενδυτές δείχνουν να γυρνούν την πλάτη στην Ελλάδα λόγω της πολιτικής αβεβαιότητας και του ρευστού πολιτικού σκηνικού.

Είναι ενδεικτικό πως μετά την διακήρυξη για την έλευση του τέλους του Μνημονίου το 10ετές ομόλογο είχε φτάσει το 8%.

Ακολούθησε μικρή αποκλιμάκωση με το ελληνικό ομόλογο να φτάνει στο 7,2% αλλά μετά τη διαφαινόμενη εγκαθίδρυση περιόδου πολιτικής αστάθειας το 10ετές ομόλογο επανήλθε στο 7,9%.

Διαβάστε σχετικά:

Κραχ: Πτώση 12,8% στο Γενικό Δείκτη

Σχολιάστε ...

NEWSLETTERFocus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa