Κοινωνία

Novartis: Νέος κύκλος ερευνών από Άρειο Πάγο μετά την κατάθεση εγγράφων του FBI από Αγγελή

Νέο κύκλο ερευνών προτίθεται να ανοίξει ο Άρειος Πάγος σχετικά με την πολύκροτη υπόθεση της Novartis μετά και από την κατάθεση των εγγράφων του FBI από τον εισαγγελέα Ιωάννη Αγγελή.

Να σημειώσουμε επίσης ότι γραπτά υπομνήματα με τα οποία αρνήθηκαν τις κατηγορίες κατέθεσαν στους αντεισαγγελείς του Αρείου Πάγου Ευάγγελο Ζαχαρή και Λάμπρο Σοφουλάκη, η επικεφαλής της εισαγγελίας Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη και οι επίκουροι εισαγγελείς Διαφθοράς Χρήστος Ντζούρας και Στέλιος Μανώλης.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ οι τρεις εισαγγελείς κλήθηκαν να δώσουν εξηγήσεις ως ύποπτοι τέλεσης αδικημάτων στο πλαίσιο της έρευνας που διενεργεί η εισαγγελία του Αρείου Πάγου για τους δικονομικούς χειρισμούς που έγιναν στην υπόθεση της Novartis.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι τρεις εισαγγελείς προσκόμισαν στοιχεία και έγγραφα στους δυο αντεισαγγελείς του Αρείου Πάγου προς αντίκρουση των κατηγοριών. Να σημειωθεί ότι μεταξύ άλλων, η κ. Τουλουπάκη και οι κ.κ. Ντζούρας και Μανώλης κλήθηκαν να δώσουν εξηγήσεις για τα αδικήματα της κατάχρησης εξουσίας, της παράβασης καθήκοντος και της ψευδούς βεβαίωσης.

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

NEWSLETTER