Πολιτική

Ντινόπουλος: Οι δήμαρχοι έπρεπε να επιτρέψουν τον έλεγχο των συμβάσεων

Αργύρης Ντινόπουλος

«Οι πέντε δήμαρχοι έπρεπε να επιτρέψουν τον έλεγχο των συμβάσεων», δήλωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός Εσωτερικών Αργύρης Ντινόπουλος αναφορικά με τον επανέλεγχο των συμβάσεων πρόσληψης ή μετατροπής των συμβάσεων από ορισμένου σε αορίστου χρόνου, επισημαίνοντας ότι «υπάρχει ένα συμβούλιο από δικαστικούς και αυτοί θα αποφασίσουν αν διέπραξαν ένα αδίκημα».

Μιλώντας το πρωί στο τηλεοπτικό σταθμό Mega, ο υπουργός διευκρίνισε για ακόμη μία φορά τη θέση του έναντι της διαδικασίας επανελέγχου των μονιμοποιήσεων στο Δημόσιο και όπως σημείωσε «οι νόμοι πρέπει να εφαρμόζονται, καθώς όσοι έχουν πλαστά πιστοποιητικά ασφαλώς και πρέπει να απομακρυνθούν».

Ο. κ. Ντινόπουλος παράλληλα, υπογράμμισε ότι: «Αφού αποφασίστηκε να γίνει ο έλεγχος, να προχωρήσει αυτός ο έλεγχος των 35.000 συμβάσεων».

Ωστόσο, ο υπουργός Εσωτερικών υποβάθμισε τους ελέγχους προς εξεύρεση παρατυπιών στις μονιμοποιήσεις στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, λέγοντας: «Αν με ρωτούσατε αυτό είναι το κύριο πρόβλημα σήμερα; Θα σας απαντούσα δεν είναι αυτό. Εμείς ασχολούμαστε με τα ουσιώδη», τόνισε κάνοντας αναφορά στην έλλειψη πόρων στους ΟΤΑ, στην ανάγκη πάταξης της γραφειοκρατίας και στη μεταφορά των μαθητών, όπου παρατηρούνται προβλήματα.

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

NEWSLETTER