μουσική Πολιτισμός

Oι «Μελωδοί» παρουσιάζουν REQUIEM MOZART

Την Δευτέρα , στις 8 μ.μ στον Πειραϊκό Σύνδεσμο (Καραΐσκου 104 & Σωτήρος Διός, Πειραιάς) το καλλιτεχνικό – πολιτιστικό Σωματείο”ΜΕΛΩΔΟΙ” παρουσιάζει “Requiem-Mozart” σε ειδική μεταγραφή σε πιάνο για τέσσερα χέρια από τον Carl Czerny. Θα διευθύνει ο Μάρκελλος Χρυσικόπουλος, ενώ στο πιάνο θα είναι ο Αλέξανδρος Μακρής και ο Δημήτρης Χρυσανθακόπουλος. Σολίστ η Ήρα Ζέρβα (Soprano), η Αντωνία Τζίτζικα (Alto), ο Χρήστος Δεληζώνας (Tenor) και ο Φίλιππος Βαζάκας (Basso).

Η μικτή χορωδία «Μελωδοί» ιδρύθηκε το 2012. Από την ίδρυσή της έως σήμερα έχει πραγματοποιήσει σειρά καλλιτεχνικών εμφανίσεων, σε γνωστούς συναυλιακούς και πολιτιστικούς χώρους, όπως: Ωδείο Hρώδου Αττικού, Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Φιλολογικός Σύλλογος «Παρνασσός», Βεάκειο Θέατρο κ.ά.

Έχει συνεργαστεί με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, την Καμεράτα Φίλων Μουσικής, τη Μητροπολιτική Συμφωνική Ορχήστρα Αθηνών, την Ορχήστρα Mobile υπό τη διεύθυνση των: Λ. Καρυτινού, Γ. Πέτρου, Β. Τσαμπρόπουλου, Θ. Ορφανίδη και με τις χορωδίες του Δήμου Αθηναίων, της ΕΡΤ, της Φιλαρμονικής Εταιρείας Πατρών και την Παιδική Χορωδία Σπύρου Λάμπρου. Το ρεπερτόριό της περιλαμβάνει έργα των Franz Joseph Haydn, Henry Purcell, Giovanni Battista Pergolesi, Wolfgang Amadeus Mozart, Gioachino Rossini, Ariel Ramírez και άλλων, καθώς επίσης και Ελλήνων συνθετών: Γ. Κωνσταντινίδη, Δ. Βισβάρδη, Μ. Θεοδωράκη, Μ. Χατζιδάκι, Μ. Γρηγορίου, Μ. Πλέσσα, Σ. Σπανουδάκη, Β. Τσαμπρόπουλου κ.ά. Με τη συμμετοχή της χορωδίας ηχογραφήθηκε σε CD το γνωστό έργο του Σ. Σπανουδάκη, «Ηλιοποτισμένη». Κύριος υποστηρικτής της χορωδίας είναι ο Πολιτιστικός Οργανισμός Δήμου Νέας Σμύρνης.

Σχολιάστε ...

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Παρασκήνιο» σε μορφή PDF

NEWSLETTERFocus-On


Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa