Κοινωνία

O Ιερώνυμος ζητά να ανοίξουν οι εκκλησίες

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος απηύθυνε επιστολή  με τη σύμφωνη γνώμη της ΔΙΣ, προς την υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως, με την οποία ζητά το άνοιγμα των εκκλησιών.

Σύμφωνα με το Πρακτορείο ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ, ο Αρχιεπίσκοπος τηλεφώνησε προς τα μέλη της ΔΙΣ όπου και τους διάβασε το περιεχόμενό της. Σε αυτή ζητούν, ενόψει της συνεδρίασης της ΔΙΣ που θα γίνει την επόμενη εβδομάδα, να ανοίξουν άμεσα οι εκκλησίες. Στην επιστολή η Εκκλησία φαίνεται να μην είναι άλλο δεκτική σε υποχωρήσεις για τους άδειους ναούς.

Οι ίδιες πληροφορίες κάνουν λόγο ότι ι ιεράρχες φέρονται να είναι ενοχλημένοι από την κινούμενη συναυλία που έγινε χθες από την ερμηνεύτρια Άλκηστη Πρωτοψάλτη, η οποία μάλιστα έφτασε μέχρι το Μαξίμου, όπου συναθροίστηκαν αρκετοί για να την παρακολουθήσουν.

Εκκλησιαστικοί κύκλοι αναφέρουν ότι με αυτή την ενέργεια ο Αρχιεπίσκοπος θέλει να προλάβει μια τυχόν παράταση μέτρων, καθώς όπως είχε τονιστεί στην ανακοίνωση της ΔΙΣ της 1ης Απριλίου, η Αναστάσιμη Παννυχίδα θα τελεστεί πανηγυρικά στους ναούς στην απόδοση της εορτής του Πάσχα, τη νύχτα της 26ης προς 27η Μαΐου.

Σχολιάστε ...

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

NEWSLETTER

 

  

 

 

Karfitsa