Ο κεντροδεξιός ψηφοφόρος, που σέβεται τον εαυτό του, την παράδοση της παράταξής του, τις εθνικές επιλογές της, το πρόταγμα του κοινωνικού φιλελευθερισμού και τον πατριωτικό χαρακτήρα της, απορεί και οργίζεται καθώς διαπιστώνει, με κάθε αφορμή, ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης συστηματικά απομακρύνει την ιστορική παράταξη από τις ιδεολογικοπολιτικές καταβολές της.

Τελικά, τι είναι σήμερα το κόμμα που ηγείται ο Μητσοτάκης;

Μήπως η συνέχεια του «σημιτικού» εκσυγχρονιστικού ΠΑΣΟΚ;

Μήπως ιμάντας της εγχώριας, διεφθαρμένης και διαπλεκόμενης ελίτ;

Μα, δεν είναι παράταιρο ανάμεσα στους δανειστές και στους συνταξιούχους ο Μητσοτάκης να επιλέγει τους πρώτους, όταν ερωτάται για το βοήθημα των δεύτερων και να δηλώνει «παρών» στη Βουλή!

Ανάμεσα στους καναλάρχες, που πλήρωσαν για την απόκτηση τηλεοπτικών αδειών 250 εκατ. ευρώ, και το δημόσιο συμφέρον, που επιτάσσει το τέλος της αναρχίας στα ΜΜΕ, ξεδιάντροπα να είναι με τους νταβατζήδες.

Μεταξύ των βιοπαλαιστών ταξιτζήδων και της εταιρείας Uber, που θέλει ν’ απελευθερώσει κι άλλο (να ισοπεδώσει ακριβέστερα), την αγορά ταξί, να επιλέγει την Uber.

Ο κεντροδεξιός ψηφοφόρος είναι συνεχώς με τη συγγνώμη στο στόμα, για λογαριασμό της ηγεσίας του, που τον αφήνει εκτεθειμένο και τον κάνει να νιώθει προδομένος.

Λέει συγγνώμη για τα Θρησκευτικά, το Τάμα του Έθνους, το τέμενος στην Αθήνα, το σύμφωνο συμβίωσης των ομόφυλων, που δεν λέει ο αρχηγός της αντιπολίτευσης.

Αυτός άλλα θεωρήματα της παγκοσμιοποίησης πρεσβεύει.

Ο δύσμοιρος κεντροδεξιός πατριώτης ζητάει συγγνώμη και για την αρνητική τροπή που έχει πάρει η ονοματοδοσία των Σκοπίων, αφού συμφωνεί με τον Κοτζιά πίσω από τις κλειστές πόρτες και για τούτο δεν αισθάνεται την ανάγκη να πράξει κάτι τέτοιο ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Όταν ο θεσμός της οικογένειας είναι αυτός που κρατάει όρθια την Ελλάδα στην κρίση και ο Μητσοτάκης συνεργεί στην αποδόμηση του θεσμού και δεν κάνει σημαία το δημογραφικό πρόβλημα, δεν χρειάζεται ν’ απορούμε με το ασταθές δημοσκοπικό προβάδισμα της ΝΔ.

Συνέβησαν τόσα πολλά επώδυνα σε τρία χρόνια, που ήδη θα έπρεπε ο Μητσοτάκης να περιοδεύει μ’ ένα τριαντάφυλλο μιας άνετης νίκης στα χέρια του. Βλέπετε να το κρατάει; Εγώ δεν βλέπω κάτι τέτοιο. Αντιθέτως, έχει παρασυρθεί από τη συνολική ακαταλληλότητα του πολιτικού συστήματος.

Ο Τσίπρας πρωθυπουργεύει, χωρίς ποτέ να μπορέσει ν’ απαλλαγεί από το βάρος των ολέθριων ιδεοληψιών και ερασιτεχνισμών. Ταυτόχρονα, ο Μητσοτάκης με τις αλλοπρόσαλλες επιλογές του, που ακυρώνουν το ιδεολογικοπολιτικό υπόβαθρο της κεντροδεξιάς παράταξης, δεν πείθει ούτε «τραβάει», και κάπως έτσι καταλληλότερος για πρωθυπουργός –σύμφωνα με το σύνολο των δημοσκοπήσεων– είναι ο… κανένας, που ξεπερνάει σε ποσοστό το 40%!

Θα μπορούσε να υποθέσει κάποιος ότι είναι σοβαρό το ενδεχόμενο να υπερισχύσει η κυβερνησιμότητα, ως διακύβευμα των προσεχών βουλευτικών εκλογών, οπότε θ’ αποκτήσουν πολωτικό χαρακτήρα και η ΝΔ κουτσά-στραβά θα έρθει πρώτη.

Είναι, όμως, εξίσου ισχυρό το αντεπιχείρημα και προκύπτει από σχετικά πρόσφατη συμπεριφορά του εκλογικού σώματος. Τον Μάιο του 2012 κι ενώ η σκιά της πρωτόγνωρης κρίσης είχε καταπλακώσει την ελληνική κοινωνία, ο πολυκερματισμός των πολιτικών δυνάμεων αναδείχθηκε… νικητής από την κάλπη.

Γιατί να μη συμβεί το ίδιο και τώρα, όταν μάλιστα ένα τέτοιο σενάριο ευνοείται από τη φθορά του Τσίπρα και την ταύτιση του Μητσοτάκη με τη διαπλοκή και την αντιλαϊκή στάση των δανειστών;

Δυστυχώς, ο υπό προθεσμία αρχηγός δεν θέλει ν’ αντιληφθεί ότι ηγείται μιας παράταξης με δικαιωμένες πολιτικές και αξιακές αρχές. Ο ίδιος, έχοντας καταληφθεί από το άγχος της επιβίωσης, αλληθωρίζει προς χώρους και φθαρμένα πολιτικά πρόσωπα της ΠΑΣΟΚικής νεοταξικής Κεντροαριστεράς, που θεωρεί ότι θα του φανούν χρήσιμα την επαύριον των εκλογών. Λαθεύει, αλλά δεν το καταλαβαίνει.

Για να είναι μόνο δικό του το κρίμα, ένας δρόμος υπάρχει.

Ο «άλλος» δρόμος των ακραιφνών κεντροδεξιών ψηφοφόρων, που δύνανται να οικοδομήσουν ένα πραγματικό κοινωνικό λαϊκό μέτωπο, που θα μιλήσει απευθείας και θα συγκινήσει τον απλό κόσμο.

Κι ας αφήσει τον Μητσοτάκη να είναι συνομιλητής του Σημίτη, του Θεοδωρικάκου, της Φώφης και του Βενιζέλου.

«Συνομιλητής» με το παρελθόν και την άδοξη δική του προσωπική ιστορία στην αρχηγία της ΝΔ…

του Νίκου Νικολόπουλου

Πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος και ανεξάρτητος βουλευτής

Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα Παρασκήνιο

Σχολιάστε ...