Πολιτική

Με περιοδείες απαντά ο Τσίπρας στο σχέδιο της κυβέρνησης

Τσίπρας

του Γιάννη Σπ. Παργινού

Πέραν του οικονομικού και γενικά του οικονομικού προγράμματος που αναμφίβολα έχει τεθεί ως άμεση προτεραιότητα στο τραπέζι των επιτελών της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο πρόεδρος Αλέξης Τσίπρας ετοιμάζεται για περιοδείες σε εσωτερικό και εξωτερικό.

Στο εσωτερικό θα επισκεφτεί μεγάλες πόλεις και έδρες περιφερειών στις οποίες θα διεξαχθούν τα «περιφερειακά» συνέδρια για εκλαΐκευση του προγράμματος που θα τεθεί ενώπιον του εκλογικού σώματος οψέποτε προκύψουν εκλογές. Με αυτές τις περιοδείες ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ προσδοκά να εμφανιστεί ως ο απλός και προσηνής λαϊκός ηγέτης που αφουγκράζεται τα προβλήματα και τον πόνο του πολίτη στην καθημερινότητά του.

Παράλληλα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ετοιμάζει και βαλίτσες για περιοδείες σε χώρες του εξωτερικού όπου διακυβεύονται κομβικής σημασίας εθνικά θέματα. Το επόμενο διάστημα, ο κ. Τσίπρας, θα βρεθεί στην  Κύπρο αλλά και τα Βαλκάνια. Με το ταξίδι στην Κύπρο θέλει να δείξει πως έμπρακτα βρίσκεται δίπλα στην Κυπριακή ηγεσία την στιγμή που η Τουρκική πλευρά  με περισσή προκλητικότητα αποφάσισε να αρχίσει έρευνες, στην ΑΟΖ και την υφαλοκρηπίδα της Κύπρου  με την παράλληλη συμμετοχή δύο πολεμικών σκαφών. ΟΙ τελευταίες πληροφορίες λένε πως ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα βρεθεί στην Λευκωσία περί το πρώτο δεκαήμερο του Νοέμβρη.

Αμέσως μετά, σχεδιάζει να επισκεφτεί τα Τίρανα και το Βελιγράδι, με στόχο να δείξει το ενδιαφέρον της Κουμουνδούρου για τα διμερή θέματα των γειτόνων μας και κυρίως τα ζητήματα που άπτονται της ελληνικής μειονότητας στην Αλβανία και δη σε περίοδο εθνικιστικής έξαρσης στην γείτονα χώρα.

Εν κατακλείδι, οι περιοδείες του αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης στοχεύουν στην ανάδειξη και περαιτέρω τόνωση του ηγετικού του προφίλ, σε περίοδο που θεωρείται βέβαιον ότι οι εκλογές είναι προ των πυλών και με δημοσκοπήσεις που φέρουν τον ΣΥΡΙΖΑ βέβαιο νικητή.

 

 

 

Σχολιάστε ...

NEWSLETTER

 

 

 


 


Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa