Πολιτική

Ο Αλέξης Τσίπρας, θα παραστεί στον αγιασμό των υδάτων.!

Αλέξης Τσίπρας

Γράφει ο  Γιάννης Σπ. Παργινός

Στον αγιασμό των υδάτων στον  Πειραιά θα παραστεί για πρώτη φορά, ημέρα των  Θεοφανείων στις 11 το πρωί, στην Αποβάθρα που βρίσκεται μπροστά από τον Ιερό Ναό Αγίου Σπυρίδωνα, ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης,  Αλέξης Τσίπρας.

Η εξέλιξη σηματοδοτεί μια «στροφή», ένα «άνοιγμα» του κ. Τσίπρα προς το θεοσεβούμενο κοινό και την μεσαία αστική τάξη. Έρχεται, δε, μετά τα όσα είπε ο  μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος από τον Άμβωνα του Αγίου Δημητρίου την περασμένη Κυριακή : Μιλώντας στους πιστούς απηύθυνε έκκληση για την παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και τόνισε χαρακτηριστικά…, «είναι κρίμα, που σε περίοδο εκλογών, δεν ακούγεται τίποτα για την Πίστη και την Εκκλησία. Το μόνο που έχει ακουστεί, και δε θα κατονομάσω, είναι από κάποια πλευρά που ειπώθηκε πως μόλις εκλεγούμε θα πάρουμε την περιουσία της Εκκλησίας…».!

Επισημαίνεται πως οι σχέσεις του αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης είναι στενές και εποικοδομητικές. Ο πάγος έσπασε από την ημέρα της κηδείας του πατέρα του Αλέξη Τσίπρα, όταν ο  αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, με δική του πρωτοβουλία, χοροστάτησε στην εξόδιο ακολουθία από κοινού με τον μητροπολίτη Κηφισιάς, Κύριλλο.

Έκτοτε, Ιερώνυμος και Τσίπρας, «τα λένε» συχνά στο τηλέφωνο κι ανταλλάσσουν απόψεις για εκκλησιαστικά κι όχι μόνον θέματα.!
Υπενθυμίζεται, επίσης, ότι στο πρόσφατο παρελθόν ο Αλέξης Τσίπρας είχε επισκεφτεί το  Άγιον Όρος, ενώ πριν από λίγες ημέρες είχε επισκεφτεί την Αποστολή και είχε κάνει εγκωμιαστικές δηλώσεις για το έργο της.!

Γ. Σπ. Π.

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

NEWSLETTER