Πολιτική

Ολοταχώς για κελί δίπλα στον Άκη ο πρώην «τσάρος» της Οικονομίας

Παπανδρέου Λαγκάρντ Παπακωνσταντίνου

Του Γιάννη Ντάσκα

Ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου  αντιμετωπίζει  την άμεση προοπτική να «νοικιάσει» δωμάτιο  χωρίς θέα δίπλα στον Άκη Τσοχατζόπουλο, στις φυλακές  Κορυδαλλού.

Ο Αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Τάσος Κανελλόπουλος αναγνώρισε και πρότεινε το αυτονόητο ευθυγραμμιζόμενος με το κοινό περί δικαίου αίσθημα. Οτι δηλαδή η Βουλή της μιάς ημέρας, εκείνη που προέκυψε ως απλή συνεδρίαση για την προκήρυξη εκλογών τον περασμένο χρόνο.

Ο κ. Κανελλόπουλος υπέβαλε πρόταση προς το Δικαστικό Συμβούλιο του Αρείου Πάγου και με την πρότασή του αποκρούει τα επιχειρήματα περί παραγραφής των αδικημάτων τα οποία προέβαλε για λογαριασμό του κ. Παπακωνσταντίνου ο συνήγορός του καθηγητής Τάκης Βασιλακόπουλος.

Ο κ. Κανελλόπουλος  στηρίζοντας τη μη παραγραφή των αδικημάτων για τα οποία κατηγορείται ο κ. Παπακωνσταντίνου αναφέρει μεταξύ άλλων :  «…ενόψει του ότι η, από τις εκλογές της 6ης Μαίου του 2012, προελθούσα Βουλή, της ΙΔ περιόδου, ουδόλως λειτούργησε και επομένως, αντικειμενικώς ήταν αδύνατον να ασκήσει την αρμόδιοτητά της, δηλαδή να επιληφθεί της περίπτωσης του  υπουργού Οικονομικών, να συγκροτήσει την προς τούτο κοινοβουλευτική επιτροπή και εν συνεχεία η Ολομέλεια να ασκήσει την κατ΄αυτού ποινική δίωξη».

Τώρα το δικαστικό συμβούλιο κατά πάσα βεβαιότητα θα δεχθεί την πρόταση αυτή και θα παραπέμψει (σε 1-2 μήνες) τον κ .Παπακωνσταντίνου στον ειδικό Αρεοπαγίτη ανακριτή κ. Τσαλαγανίδη,ο οποίος με τη σειρά του θα καλέσει σε απολογία τον κ.Παπακωνσταντινου και είτε θα τον προφυλακίσει άμεσα, είτε θα τον αφήσει ελεύθερο μέχρι να δικαστεί στο Ειδικό Δικαστήριο

Ο κ.Παπακωνσταντίνου κατηγορείται για τους χειρισμούς στη λίστα Λαγκάρντ, την αφαίρεση των ονομάτων των συγγενών του, την παραπομπή της λίστας στις καλένδες αν και η λίστα είχε έρθει στην Ελλάδα την άνοιξη του 2010.

Την αποκάλυψη για την ύπαρξη της λίστας αναγκάστηκε να κάνει στη Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης ο ίδιος ο Γιώργος Παπανδρέου σε σχετικό ερώτημα που υπέβαλε το «Παρασκήνιο». Τότε ο Γιώργος Παπανδρέου είπε ότι «ήρθαν κατάλογοι από το εξωτερικό και θα είναι αμείλικτη η κυβέρνηση σε όσους έβγαλαν τον πλούτο σε φορολογικούς παραδείσους».

Δεν έκανε απολύτως τίποτα ,οι κατάλογοι(λίστα) χάθηκαν, ο Γ.Στουρνάρας αναγκάστηκε υπό τους χλευασμούς των ξένων να ξαναζητήσει επίσημα τους καταλόγους και τότε προέκυψε ότι είχαν εξαφανιστεί από τον αρχικό κατάλογο τα ονόματα των συγγενών του Γιώργου Παπακωνσταντίνου

Το λάθος μοιραίο καθώς οι λογαριασμοί των συγγενών είχαν εκατομμύρια και η υπόθεση μπορεί να τον οδηγήσει στη φυλακή…

Ιδιαίτερα καθώς το πρώτο λάθος διαδέχθηκε και δεύτερο με τη σφοδρή αντιπαράθεση με τον Βαγγ.Βενιζέλο, οποίος κάθε άλλο παρά άμοιρος ευθυνών είναι για την υπόθεση αυτή στην οποία μπλέχτηκε και η ΕΥΠ δια του τότε αρχηγού της ΕΥΠ αλλά και ο πρώην εισαγγελέας της τρομοκρατίας Γιάννης Διώτης με τις περίφημες αντιγραφές της λίστας…

Σχολιάστε ...

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

NEWSLETTER

  

 

 

Karfitsa