Κόσμος

Ο Άσαντ στο πλευρό του Βλαντιμίρ Πούτιν

Άσαντ-Πούτιν

Στην εξίσωση της διπλωματικής αντιπαράθεσης Δύσης-Μόσχας προστίθενται και οι δηλώσεις του Σύρου προέδρου, σύμφωνα με τις οποίες ο Μπασάρ αλ-Άσαντ χαιρετίζει τη «σοφή πολιτική ηγεσία» του Πούτιν και το «σεβασμό του στη διεθνή νομιμότητα που διέπει τις σχέσεις μεταξύ των λαών και των εθνών».

Ο πρόεδρος της Συρίας εκφράζει την «αλληλεγγύη» του προς τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν και εκφράζει τη στήριξη της χώρας του σε μια «προσέγγιση λογική, ειρηνική, η οποία επιδιώκει να αποκαταστήσει μια παγκόσμια τάξη βασισμένη στη σταθερότητα και αγωνίζεται ενάντια στον εξτρεμισμό και στην τρομοκρατία» αναφορικά με τις ρωσικές ενέργειες στην έκρυθμη Ουκρανία. Το συριακό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων SANA μετέδωσε ότι ο Άσαντ εκφράζει στο τηλεγράφημα «την αλληλεγγύη της Συρίας προς τις προσπάθειες του κ. Πούτιν να αποκαταστήσει τη σταθερότητα και την ασφάλεια στην Ουκρανία μπροστά στις απόπειρες ανατροπής της νομιμότητας και της Δημοκρατίας προς όφελος εξτρεμιστών τρομοκρατών».

Η Ρωσία αποτελεί έναν από τους λιγοστούς συμμάχους του καθεστώτος του Άσαντ, προσφέροντάς του διεθνή διπλωματική κάλυψη, ενώ συνεχίζει να του παραδίδει οπλισμό.

Πηγή Φωτογραφίας: Reuters

Σχολιάστε ...

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

NEWSLETTER

 

  

 

 

Karfitsa