Μαρς

Ο διάλογος ΥΠΕΘΑ και ΝΔ για το «επίδομα παραμεθορίου»

Διανύουμε ήδη στον Σεπτέμβριο και τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων που φυλάσσουν τα εθνικά σύνορα στον Έβρο και τα νησιά του Αιγαίου περιμένουν από τον Φεβρουάριο να εισπράξουν το πενιχρό «Επίδομα Παραμεθορίου» (περίπου 120 ευρώ).

Ο υπεύθυνος του Τομέα Άμυνας της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Λακωνίας Θανάσης Δαβάκης, μετά την επίθεση, με ανάρτηση σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, του υπουργού Εθνικής Άμυνας εναντίον δημοσιογράφου του στρατιωτικού ρεπορτάζ για άρθρο το οποίο αναφερόταν στη μη καταβολή του «Επιδόματος Παραμεθορίου», παρά τις επανειλημμένες σχετικές δεσμεύσεις του ΥΠΕΘΑ Π. Καμμένου, έκανε την ακόλουθη δήλωση:«Ο εισηγητής του Συνδικαλισμού στις Ένοπλες Δυνάμεις Πάνος Καμμένος αποφεύγει και πάλι να απαντήσει επί της ουσίας για τα ψεύδη που έχει πει στα στελέχη των Ειδικών Δυνάμεων και σχετικά με το Επίδομα Παραμεθορίου… Αντ’ αυτού, καταφεύγει σε προσωπικές επιθέσεις και συκοφαντίες, όπως πάντα χωρίς στοιχεία. Οι προσωπικές επιθέσεις εναντίον δημοσιογράφων δεν επιλύουν το ζήτημα που απασχολεί τα στελέχη τα οποία υπηρετούν στις ακριτικές περιοχές της χώρας. Ας απαντήσει, λοιπόν, καθαρά: Θα δώσει το Επίδομα Παραμεθορίου και πότε;».

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠΕΘΑ: «Ο Θ. Δαβάκης, δυστυχώς, παρότι υποστηρίζει ότι σέβεται τον θεσμό του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, στην προσπάθειά του να ασκήσει αντιπολίτευση, επιχειρεί, τελικά, να ανακόψει, σε βάρος του στρατιωτικού προσωπικού, την καταβολή των ημερών εκτός έδρας σε όσους υπηρετούν στην παραμεθόριο, εμπλεκόμενος σε τεχνικά θέματα.Φαίνεται, πάντως, ότι ο κ. Δαβάκης αισθάνεται ενοχές, διότι επί θητείας του, ως υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, κατά την περίοδο της συγκυβέρνησης Νέας Δημοκρατίας-ΠΑΣΟΚ, καταβλήθηκαν τη διετία 2013-2014 ημέρες εκτός έδρας σε όσους υπηρετούν στην παραμεθόριο, που αντιστοιχούν σε μόλις 3,5 μήνες,ενώ –με μικρότερο προϋπολογισμό– το 2015 καταβλήθηκαν οκτώ μήνες και το 2016 θα καταβληθεί κανονικά».

Το ΥΠΕΘΑ παραδέχεται ότι χρωστάει το επίδομα τεσσάρων μηνών από το 2015 και ενημερώνει εμμέσως τους δικαιούχους να «ξεχάσουν» τα χρωστούμενα!

Πάντως, μέχρι τώρα και παρά τις υποσχέσεις της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΕΘΑ (Π. Καμμένος και Δ. Βίτσας), ότι για το 2016 το επίδομα θα καταβληθεί κανονικά (θα πληρωθούν και οι 12 μήνες),οι στρατιωτικοί που υπηρετούν σε Μονάδες Εκστρατείας στη Μεθόριο (Έβρο, νησιά) βλέπουν με τα κιάλια το «Επίδομα Παραμεθορίου», που ασφαλώς και δικαιούνται. Σε επικοινωνία που είχαμε με το ΓΕΣ, μας διαβεβαίωσανότι έως τη Δευτέρα (5 Σεπτεμβρίου) οι δικαιούχοι του επιδόματος στρατιωτικοί θα έχουν εισπράξει έναν ακόμη μήνα (τον Φεβρουάριο) για το 2016.

Χρήστος Καπούτσης

Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Παρασκήνιο το Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου 2016

 

Σχολιάστε ...

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

NEWSLETTER

 

  

 

 

Karfitsa