Κοινωνία

Ο γολγοθάς της 17χρονης που πυροβολήθηκε από τον πατέρα της! Αρνούνται να της δώσον επίδομα (BINTEO)

Η ιστορία της Ασπασίας Μπόγρη είχε συγκλονίσει όλο το παρασκήνιο, όταν τον Αύγουστο του 2013 δέχθηκε δολοφονικό χτύπημα από τον ίδιο της τον πατέρα.

Ο πατέρας της  την πυροβόλησε εξ επαφής μετά από την μεσημεριανή τους έξοδο για φαγητό σε μαγαζί στη πλατεία του Άργους. Η κοπέλα μεταφέρθηκε στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του ΚΑΤ και εδώ και αρκετούς μήνες η άτυχη Ασπασία βρίσκεται στο Κέντρο Αποκατάστασης και Αποθεραπείας Animus.

Φαίνεται όμως πως και το κράτος γυρνάει την «πλάτη» του στην Ασπασία αφού σύμφωνα με τη μητέρα της Σπυριδούλα Φατούρου όλους αυτούς του μήνες που δίνει μάχη, οι νόμοι και οι εγκύκλιοι της στερούν ακόμα και τα επιδόματα που είναι απαραίτητα για να συνεχίσει τις θεραπείες και να εξασφαλίσει μια φυσιολογική ζωή.

«Αυτό που θα με κάλυπτε σαν άνθρωπο πάνω από όλα, όχι σαν Σπυριδούλα, είναι να τροποποιηθεί αυτός ο νόμος που είναι εντελώς, μας εντελώς πέρα από κάθε λογικής» λέει η κ. Φατούρου.

Όπως τονίζει υπήρχε ένας νόμος που ψηφίστηκε το 2013 σύμφωνα με τον οποίο δεν μπορούν να παίρνουν επιδόματα όσοι νοσηλεύονται.

Στις 2/7/2015 ψηφίζεται νέος νόμος με τον οποίο αναστέλλεται η καταβολή εξωιδρυματικών επιδομάτων και μπορούν να παίρνουν τα επιδόματά τους κι εκείνοι που νοσηλεύονται. Ωστόσο, αν νοσηλεύονται για περισσότερο από 30 μέρες σε ιδρύματα ασυλιακού χαρακτήρα δεν θα παίρνουν επιδόματα…

Σχολιάστε ...

NEWSLETTERFocus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa