Κόσμος

Ο Κύπριος υπουργός που γεννήθηκε στην Αθήνα – Θρήνος για τον θάνατο του Μητσόπουλου

Θρήνο στο Πανελλήνιο σκόρπισε ο ξαφνικός θάνατος του Κύπριου υπουργού Άμυνας, Τάσου Μητσόπουλου, ο οποίος έχασε την μάχη με την ζωή μετά από εκτεταμένη εγκεφαλική αιμορραγία την οποία υπέστη στο γραφείο του. Ο θάνατός του σύμφωνα με το ιατρικό ανακοινωθέν επήλθε στις 13:30 του Σαββάτου.

«Η κατάσταση της υγείας του Υπουργού Άμυνας Τάσου Μητσόπουλου σημείωσε σήμερα περεταίρω επιδείνωση και παρά τις προσπάθειες που κατεβλήθησαν από την αρχή ο ασθενής υπέκυψε στο μοιραίο. Ώρα θανάτου 1.30 μμ.», αναφερόταν στο τελευταίο ιατρικό ανακοινωθέν.

Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, ο οποίος μετά την επίσκεψή του στο  νοσοκομείο, δήλωσε ότι «στην κατάσταση που βρίσκεται, μόνο οι προσευχές θα μπορούσαν να βοηθήσουν». Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επέστρεψε εσπευσμένα από τις Βρυξέλλες και πήγε απ’ ευθείας στο νοσοκομείο όπου ενημερώθηκε για την κατάσταση της υγείας του κ. Μητσόπουλου, στενού του συνεργάτη για πολλά χρόνια.

Ανάμεσα στους σημερινούς επισκέπτες στο νοσοκομείο ήταν ο πρέσβης της Ελλάδας Βασίλης Παπαϊωάννου, ο τελευταίος άνθρωπος που τον είδε στο γραφείο του. Ο κ. Παπαϊωάννου δήλωσε ότι ο κατά την εθιμοτυπική συνάντησή τους ο κ. Μητσόπουλος φαινόταν καλά και τίποτε δεν προμήνυε αυτό που θα ακολουθούσε σε λίγα λεπτά.

Μετά την ανακοίνωση του θανάτου του Τάσου Μητσόπουλου ανακοινώθηκε ότι, στο 7 το βράδυ, θα συνέλθει το Υπουργικό Συμβούλιο σε έκτακτη συνεδρία, υπό την προεδρία του Ν. Αναστασιάδη.

Βιογραφικό

Ο Τάσος Μητσόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1965. Απόφοιτος της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, είχε αναμειχθεί από νωρίς στα κοινά, τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Κύπρο, καθώς και σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Διετέλεσε μέλος της Νεολαίας του Δημοκρατικού Συναγερμού για 22 χρόνια, και επίσης αντιπρόεδρος και γενικός γραμματέας της Νεολαίας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος την τετραετία 1989-1993, χρονικό διάστημα στο οποίο εργαζόταν ως ειδικός σύμβουλος του υπουργείου Εξωτερικών της Ελλάδας.

Ο Τάσος Μητσόπουλος διετέλεσε στην Αθήνα διευθυντής του γραφείου του Δημήτρη Αβραμόπουλου. Διετέλεσε, επίσης, διευθυντής του γραφείου του πρώην προέδρου του ΔΗΣΥ και νυν προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη.

Εξελέγη για πρώτη φορά βουλευτής Λάρνακας το 2006, συγκεντρώνοντας υψηλά ποσοστά και επανεξελέγη το 2011, εξασφαλίζοντας την πρωτιά στην επαρχία. Υπηρέτησε στον ΔΗΣΥ σε διάφορες θέσεις, μεταξύ των οποίων εκείνη του εκπροσώπου Τύπου για εννέα χρόνια και του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου για μια διετία.

Με την εκλογή του Νίκου Αναστασιάδη στην Προεδρία της Δημοκρατίας, τον Φεβρουάριο του 2013, ο Τάσος Μητσόπουλος διορίστηκε πολιτικός προϊστάμενος στο Υπουργείο Συγκοινωνιών, από το οποίο μετακινήθηκε στο Υπουργείο Αμυνας, μετά τον πρόσφατο ανασχηματισμό.

Ηταν νυμφευμένος με τη δημοσιογράφο Κατερίνα Βάτη, με την οποία απέκτησε δύο παιδιά, τη Χαρά και τον Αρη.

Σχολιάστε ...

NEWSLETTERFocus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa