Πολιτική

Ο μηχανόβιος Βαρουφάκης, ο ζητιάνος Τσίπρας και η Λαγκάρντ με …ζαρτιέρες!

Quiz

Με τον δικό του χιουμοριστικό τρόπο, ο γελοιογράφος του βρετανικού Sky News, αποφάσισε να μεταφέρει το δράμα των ημερών.

Σε μια σειρά από πρωτότυπα σκίτσα, ο καλλιτέχνης αποτυπώνει τους πρωταγωνιστές του σήριαλ Grexit, συνοδευόμενους από ένα μικρό κείμενο στο οποίο καταγράφει τον ρόλο καθενός από τους εικονιζόμενους.

Άγκελα Μέρκελ

«Από όλους τους χαρακτήρες αυτού του δράματος, η Άνγκελα Μέρκελ είναι μακράν η πλέον σημαντική. Αυτό ισχύει κατά ένα μέρος διότι η Γερμανία έχει όλο το χρήμα. Επίσης, όμως, διότι η παρούσα κρίση δεν αφορά μόνο την Ελλάδα. Υπό μίαν έννοια, αφορά και στον ρόλο της Γερμανίας στην Ευρώπη»

grx2

 

Αλέξης Τσίπρας 

«Ο Τσίπρας, από τη δική του πλευρά, βρίσκεται ενώπιον ενός πολύ σοβαρού διλήμματος. Έγινε πρωθυπουργός υποσχόμενος τον τερματισμό της λιτότητας, την κατάργηση όλων των επαχθών φόρων που επιβλήθηκαν στους Έλληνες, τις περικοπές κ.λπ. Θα τα έκανε, δε, όλα αυτά, ενόσω η Ελλάδα θα παρέμενε στην ευρωζώνη. Βέβαια, είναι πολύ πιο εύκολο να δίνεις προεκλογικές υποσχέσεις παρά να τις τηρείς -ποτέ όμως αυτό δεν ήταν πιο δύσκολο από την τρέχουσα κατάσταση.

Οι δανειστές, συμπεριλαμβανομένης της κας Μέρκελ, επιμένουν ότι εάν πρόκειται να δοθεί στην Ελλάδα επιπλέον ρευστό για τη διάσωσή της -χρήματα τα οποία χρειάζεται απεγνωσμένα το ελληνικό κράτος για να πληρώσει τις οφειλές του- τουλάχιστον ορισμένες από τις περικοπές θα πρέπει να διατηρηθούν. Ο κ. Τσίπρας αρνείται να συμμορφωθεί με αυτό.Σε αυτό το σημείο ήμασταν τον Ιανουάριο όταν η παράταξη του κ. Τσίπρα, ο ΣΥΡΙΖΑ, κέρδισε τις εκλογές. Σε αυτό το ίδιο σημείο βρισκόμαστε ακόμη, έξι μήνες αργότερα.»

grx3

 

Γιάνης Βαρουφάκης 

«Δεν θα ήταν άδικο να πει κάποιος ότι ο Γιάνης Βαρουφάκης, ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών, δεν συνέβαλε στην επίτευξη προόδου στη διαπραγμάτευση. Πιθανώς ο πλέον αντισυμβατικός άνθρωπος που ανέλαβε ποτέ έναν τέτοιο ρόλο, ο Βαρουφάκης είναι ένας ροκ-σταρ, που φορά πέτσινα τζάκετ και οδηγεί μοτοσικλέτα. Είναι επίσης εξπέρ στην Θεωρία των Παιγνίων -δηλαδή στα οικονομικά των διαπραγματεύσεων. Ωστόσο, η δική του διαπραγματευτική τακτική δεν υπήρξε μέχρι στιγμής επιτυχής. Σε μια σειρά από συναντήσεις με τους Ευρωπαίους εταίρους, ο Βαρουφάκης έχει σκίσει τις προτάσεις τους, έχει απορρίψει οποιονδήποτε συμβιβασμό, ενώ έφτασε να υπαινίσσεται ότι η Ελλάδα θα προτιμούσε να χρεωκοπήσει παρά να υποχωρήσει. Το αποτέλεσμα ήταν να περιθωριοποιηθεί από όσους διαπραγματεύονταν μαζί του.»

grx4

Κριστίν Λαγκάρντ 

«Ύστερα από το τελευταίο Eurogroup η επικεφαλής του ΔΝΤ είπε ότι την επόμενη φορά που θα υπάρξουν διαβουλεύσεις, θα πρέπει οπωσδήποτε να παρίστανται “ενήλικοι στην αίθουσα” -καταφέροντας ένα όχι και τόσο κόσμιο χτύπημα στον Έλληνα υπουργό Οικονομικών.
Το ΔΝΤ είναι εγκλωβισμένο σε κάτι σαν στοίχημα. Έχει δανείσει ένα τεράστιο, άνευ προηγουμένου, ποσό χρημάτων στην Ελλάδα και ποτέ δεν έχει χάσει χρήματα από δάνειο σε κάποια ανεπτυγμένη χώρα. Εάν η Ελλάδα χρεοκοπήσει, αυτή η παράδοση τελειώνει.»

grx5

Σχολιάστε ...

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

NEWSLETTER

 

  

 

 

Karfitsa