Κοινωνία

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος διαβάζει karfitsa στο ΥΜΑΘ! (φωτο και βίντεο)

Βαρθολομαίος Καρφίτσα

Το υπουργείο Μακεδονίας Θράκης επισκέφτηκε σήμερα ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος στα πλαίσια της παραμονής του στη Θεσσαλονίκη.

Παρόντες ήταν εκπρόσωποι των αρχών, ενώ υπήρξαν χορωδίες και γενικός σημαιοστολισμός, με αφορμή και το τριήμερο των εορταστικών εκδηλώσεων. Ο Παναγιότατος φύτεψε στην αυλή του Διοικητηρίου ένα κυπαρίσσι εις ανάμνηση της επίσκεψης του στο υπουργείο.

Προηγουμένως ξεναγήθηκε από τον ίδιο το Θεόδωρο Καράογλου στην έκθεση κειμηλίων του 1940 που αναμένεται να εγκαινιαστεί ανήμερα του Αγίου Δημητρίου από τον Κάρολο Παπούλια, συνοδεία του Αρχιεπισκόπου Αμερικής Δημητρίου, του Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Άνθιμου και πλήθος κληρικών της ανώτατης ιεραρχείας.

Παρών ήταν ο βουλευτής της ΝΔ στην Α’ Θεσσαλονίκης και υφυπουργός Παιδείας Κώστας Γκιουλέκας.

Αξιόλογη ήταν η παρουσία της τοπικής αυτοδιοίκησης αφού στην υποδοχή του προκαθήμενου της Ορθόδοξης Εκκλησίας παρίσταντο οι δήμαρχοι Πυλαίας Ιγνάτιος Καϊτεζίδης, ο πρόεδρος του ΦΟΔΣΑ Μιχάλης Γεράνης, ο δήμαρχος Χαλκηδόνας Γιάννης Μπίκος, ο δήμαρχος Βόλβης Δημήτρης Γαλαμάτης, ο δήμαρχος Δέλτα κ. Γλώσσης, ο δήμαρχος Λαγκαδά Γιάννης Αναστασιάδης και άλλοι.

Ο κκ. Βαρθολομαίος είχε τη δυνατότητα να συνομιλήσει με τους εκπρόσωπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και να διαβάσει… Karfitsa.

Βαρθολομαίος Καρφίτσα Βαρθολομαίος Καρφίτσα Βαρθολομαίος Καρφίτσα

 

Σχολιάστε ...

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

NEWSLETTER

 

  

 

 

Karfitsa