Κοινωνία

Ο πρώτος Έλληνας που κατέκτησε το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Πόκερ!

Σωτήρης Κουτούπας

Διακρίθηκε η Ελλάδα μέσω του 30χρονου Σωτήρη Κουτούπα στο European Poker Tour στο Deauville της Γαλλίας. Κέρδισε το μυθικό ποσό των 614.000 ευρώ.

Στον περσινό τουρνουά της Πράγας, ο Σωτήρης Κουτούπας από τα Νέα Βρασνά Θεσσαλονίκης, πήρε τη δεύτερη θέση κερδίζοντας 510.000 ευρώ. Μέλος οικογενειακής επιχείρησης εμπορίας ποτών στα Νέα Βρασνά και με σπουδές στα οικονομικά, ο Σωτήρης Κουτούπας ξεκίνησε να παίζει πόκερ το 2002, αρχικά για διασκέδαση, ενώ από το 2010 με περισσότερο πρόγραμμα, συγκεντρώνοντας σχεδόν 1,2 εκατ. ευρώ. Ένα μέρος των χρημάτων που κέρδισε σκοπεύει να το επενδύσει κι ένα άλλο να το αξιοποιήσει ως «εμπόρευμα» αφού για να παίξει, για παράδειγμα, στο τουρνουά της Γαλλίας, το buy-in ήταν 5300 ευρώ.

Ο ίδιος τόνισε ότι θα σταματήσει να παίζει μόνο «όταν θα πάψει να είναι διασκέδαση».

«Το πόκερ είναι ένα πνευματικό παιχνίδι ικανοτήτων. Πρέπει να ξεγελάσεις έξυπνους ανθρώπους. Να είσαι ένα βήμα πιο μπροστά απ’ αυτούς» εξήγησε ο νικητής. Πρόσθεσε: «Το πόκερ είναι ένα παρεξηγημένο παιχνίδι στην Ελλάδα. Στο εξωτερικό, τα πράγματα είναι πιο οργανωμένα και υπάρχουν πολλοί επαγγελματίες στον χώρο που παίζουν πόκερ για βιοπορισμό. Το πόκερ δεν είναι ρουλέτα» σημείωσε.

To 2010, η Διεθνής Ένωση Πνευματικών Αθλημάτων (International Mind Sports Association) αναγνώρισε το πόκερ ως παιχνίδι μυαλού. Ακόμη, το γαλλικό δικαστήριο στην Τουλούζ απεφάνθη ότι το πόκερ είναι παιχνίδι δεξιοτήτων σε υπόθεση στην οποία ένας Γάλλος παίκτης κατηγορείτο ότι διοργάνωνε και συμμετείχε σε ιδιωτικά poker events χωρίς την απαραίτητη άδεια λειτουργίας, ενώ το Ανώτατο Δικαστήριο της Σουηδίας είχε κρίνει πως ένα τουρνουά πόκερ είναι παιχνίδι δεξιοτήτων, ενώ ένα cash game θεωρείται παιχνίδι ευκαιριών.

 

Σχολιάστε ...

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

NEWSLETTER

 

 



 

 

 

Karfitsa