Άρθρα Πολιτική Συνεντεύξεις

«Ο Τσίπρας έδωσε διαπιστευτήρια στις ΗΠΑ»

Συνέντευξη στον ΠΑΡΙ ΚΟΥΡΤΖΙΔΗ

Την ανησυχία του για μεγάλη κοινωνική έκρηξη και προβοκατόρικες συρράξεις εκφράζει ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, καθώς εκτιμά πως ούτε η ίδια η Ευρώπη δεν θα αντέξει «αν ο Ολάντ πάει με τη Μέρκελ, θα έχουμε επανάσταση στις χώρες του Νότου». Υπογραμμίζει δε ότι, όπως και να έχει, «έτσι όπως εξελίσσονται τα πράγματα στη χώρα μας, δεν θα λυθούν διά της κοινοβουλευτικής οδού». Μάλιστα, υποστηρίζει ότι «κάποιοι στην Ελλάδα έχουν προετοιμαστεί για αυτό» κατονομάζοντας τον ΣΥΡΙΖΑ και τη Χρυσή Αυγή. Ο Γιώργος Καρατζαφέρης, μιλώντας αποκλειστικά στο «Π», δεν «μασάει» τα λόγια του για τίποτα, απαντώντας ευθέως για όλα, αλλά και δηλώνοντας κατηγορηματικά πως είναι αποφασισμένος να κατέλθει αυτόνομα (και) στις επόμενες εκλογές, τοποθετώντας τον εαυτό του κάθετα απέναντι στις φήμες… Την είδηση «βόμβα» πάντως τη ρίχνει όταν ερωτάται σχετικά με την αιτία θανάτου τού μακαριστού Αρχιεπισκόπου (και παιδικού του φίλου) Χριστόδουλου…

Τι σκέφτεται για το «αύριο» ο Γ. Καρατζαφέρης;
Σχεδιάζω από την αρχή το κόμμα μας. Απευθύνομαι σε νέους ανθρώπους. Έχουμε καθημερινώς εγγραφές και θα προχωρήσω με νέους ανθρώπους σε συνδυασμό με κάποια επιλεγμένα έμπιστα παλαιά στελέχη που έχουν ριχτεί στη μάχη χωρίς συμβιβασμούς και θα πάρουμε μέρος στις επόμενες εκλογές μόνοι μας. Έχω έναν ολόκληρο κόσμο που με πιστεύει και έναν κόσμο που παραπλανήθηκε από τα ΜΜΕ και από την επίθεση που δέχτηκα. Είμαι από τους ελάχιστους πολιτικούς που μπορώ και κυκλοφορώ μόνος μου. Μπορεί να έχασα τις εκλογές, αλλά κέρδισα τον σεβασμό όλων εκείνων που είδαν ότι δεν έχασα από τίποτε άλλο παρά από παιχνίδια που στήθηκαν από διάφορα κέντρα.

Ακούγεται ότι κάποιοι φλερτάρουν με τον Καρατζαφέρη και κάποιοι άλλοι λένε ότι ο Καρατζαφέρης το κάνει όλο αυτό για να πάει με μια προίκα στον Σαμαρά και να διαπραγματευτεί μαζί του την επάνοδο στη ΝΔ.
Δεν με ενδιαφέρουν όλα αυτά. Ένα πόδι «Νο 45» δεν χωράει σε ένα παπούτσι «Νο 42». Ο κόσμος έχει μια ζυγαριά ασφαλείας και ελπίζω να ζυγίσει σωστά τα πράγματα.

Είναι πολιτική σας επιλογή να απέχετε από τη ΝΔ; Ή επειδή σας έχουν πικράνει κάποιοι προσωπικά δεν γυρίζετε;
Δεν πρόκειται για προσωπικό θέμα. Απλώς δεν υπάρχει κάτι να με ελκύσει σ’ αυτήν τη ΝΔ. Τι σχέση έχει αυτή η ΝΔ με αυτά που υπηρέτησα κάποτε εγώ; Τι σχέση έχω εγώ σήμερα με τον κ. Στουρνάρα ή με τους γυρολόγους; Δεν πιστεύω την πολιτική τους και δεν τους έχω καμία εμπιστοσύνη.

Τα στελέχη σας, που πρόσφατα έφυγαν από το κόμμα, αποχώρησαν ή ο Καρατζαφέρης τους έδειξε την πόρτα;
Νομίζω ότι δεν μπορούν να αντιληφθούν τη νέα πραγματικότητα και τον δικό μου τρόπο σκέψης. Παράλληλα, υπεισέρχονται και νέοι παράγοντες που το κόμμα δεν μπορεί να τους ικανοποιήσει. Μπορούν, όμως, να τους ικανοποιήσουν άλλες δυνάμεις. Και ο νοών νοείτω. Έχω αποφασίσει να πετάξω το «πλυντήριο» έξω από το κόμμα. Ξέπλυνα κάθε «καρυδιάς καρύδι». Φτάνει πια.

Πρόσφατα πήγαμε σε «βαθιά» εκχώρηση της εθνικής μας κυριαρχίας. Αυτό πλέον πώς μπορεί να αλλάξει όταν θα έχουν εκχωρηθεί τόσα πράγματα;
Δεν είναι ακόμη αργά. Νομίζω ότι θα μας βοηθήσει σε αυτό η κατάσταση στην Ευρώπη. Η Ευρώπη δεν θα αντέξει. Θα έχει έντονους κλυδωνισμούς και εκεί θα είναι η μεγάλη ευκαιρία της Ελλάδας να αποδράσει. Όντας μέσα στο ακριβό ευρώ, δεν έχουμε καμιά ελπίδα. Δεν έχουμε την ισχυρή οικονομία της Γερμανίας ή της Ολλανδίας. Πρέπει να υπάρξει μια εξισορρόπηση μεταξύ ευρώ και δολαρίου για να είναι πιο βατά τα ελληνικά προϊόντα στο εξωτερικό. Διαφορετικά, θα πρέπει να πάμε σ’ άλλη λύση.
Πάντως, όσο περνάει ο καιρός, χειροτερεύει η κατάσταση. Και ο κ. Σαμαράς μπορεί να έχει περιπέτειες με όλα αυτά που κάνει. Δεν καταλαβαίνω τι σημαίνει ευρωπαϊκή ΑΟΖ. Από πότε η ΑΟΖ έπαψε να είναι ελληνική; Πώς τα εκχωρεί τόσο εύκολα ο κ. Σαμαράς; Από την άλλη, τις ιδιωτικοποιήσεις που θέλουν να κάνουν τις αντιλαμβάνομαι ως ξεπούλημα. Γιατί πρέπει να ξεπουλήσουμε τον ΟΠΑΠ, από τη στιγμή που είναι ένας φορέας που φέρνει λεφτά; Πάνε να δώσουν το νερό στους Γάλλους, να δώσουν το νικέλιο. Αν ο χρυσός ανήκε στο Δημόσιο, δεν θα γίνονταν όλα αυτά, γιατί θα ήξερε και ο ντόπιος ότι θα φτιάξει και η δική του ζωή. Και είναι τόσο δύσκολο να πούμε ότι από τα κέρδη των ορυχείων ένα μέρος θα πηγαίνει στην περιοχή που πλήγεται περισσότερο; Όμως, τα έχουμε εκχωρήσει όλα.

Ανησυχείτε για την κατάσταση που βιώνει η χώρα και για τις κοινωνικές εκρήξεις;
Εξαιρετικά, αλλά δεν ανησυχώ τόσο για τις κοινωνικές εκρήξεις, όσο για αυτούς που θα επιχειρήσουν να τις ελέγξουν προβοκατόρικα. Μην τυχόν έχουμε επανάληψη της 6ης Δεκεμβρίου του 2008, που ξεκίνησε από κάτω, αλλά μετά ελέγχθηκε από προβοκάτορες. Και νομίζω ότι κάποιοι έχουν προετοιμαστεί γι’ αυτό. Και μιλάω για τα δύο άκρα. Τον κ. Τσίπρα και τη Χρυσή Αυγή. Αν δει κανείς ποιους συνάντησε ο Τσίπρας στην Αμερική, θα καταλάβει. Είδε προσωπικότητες που δεν ήταν μόνο πρεσβευτές… Κάποιοι ανήκουν σε υπηρεσίες αυτής της χώρας… Νομίζω ότι πέρασε τις εισαγωγικές του εξετάσεις.

Η χώρα μας πρέπει να βάλει στο παιχνίδι την Αμερική και να προχωρήσει σε συνεκμετάλλευση των ενεργειακών κοιτασμάτων στο Αιγαίο έως ένα βαθμό μαζί και με την Τουρκία;
Όχι, φυσικά. Για ποιον λόγο; Αν γινόταν αυτό που έλεγα εγώ, δηλαδή να έρχονταν εδώ οι Ρώσοι να φτιάξουν το Νεώριο, μια δική τους Σούδα, τότε δεν θα φοβόμασταν τους Τούρκους και θα περνάγαμε ήσυχοι στην εκμετάλλευση των κοιτασμάτων μας. Αλλά μας πτωχεύσανε με δόλιο τρόπο για να μας τα πάρουν. Αυτό είναι κατάντια. Όλα αυτά τα είχα προβλέψει και τα είχα πει από τις 27 Ιανουαρίου του 2000. Ότι, δηλαδή, θα ρίξουν τον Σημίτη, θα φέρουν τον Καραμανλή και μετά θα φέρουν τον Παπανδρέου, ο οποίος θα καταργήσει τον 13ο και 14ο μισθό.

Αυτά τα λέγατε εν γνώσει κάποιων σεναρίων που επεξεργάζονταν από τότε;
Αν μελετάς τα πράγματα σε βάθος, καταλαβαίνεις πού κατατείνουν. Μελετώ κάθε τι και πού αποσκοπεί. Με τον τρόπο αυτόν, είχα προβλέψει τις επαναστάσεις που έγιναν στη Β. Αφρική. Και γι’ αυτό επέμενα προς τον κ. Παπανδρέου να γίνει τώρα η ανακήρυξη της ΑΟΖ. Και με ρώταγε «γιατί επιμένεις τόσο γι’ αυτό;». Και του έλεγα «“φάγανε” τον Μουμπάρακ, θα “φάνε” τον Καντάφι» και έγινε αυτό που έγινε. Για να οριοθετήσεις την ΑΟΖ, χρειάζεσαι και τον απέναντι. Και έβλεπα ότι οι Αμερικάνοι πάνε να εγκαταστήσουν ένα ισλαμικό καθεστώς, το οποίο αναφέρεται στην Τουρκία. Τώρα ποιον θα βρεις να υπογράψεις; Ήταν συνειδητές πράξεις αυτές. Έλεγα του Παπανδρέου ότι ο Μεντβέντεφ είναι έτοιμος με 150 επενδυτές να έρθει να κάνει επενδύσεις εδώ στην Ελλάδα, με ποσό ύψους 20 με 25 δισ. ευρώ και με παίρνανε τηλέφωνα από την Ουάσινγκτον για να με αποτρέψουν να προχωρήσω. Εγώ μίλαγα μόνο με τον Παπανδρέου και σε μισή ώρα με παίρνανε από την Ουάσινγκτον. Το παιχνίδι ήταν στημένο για την Ελλάδα και ο Καρατζαφέρης έπρεπε να φύγει από τη μέση, γιατί αποκάλυπτε πράγματα που δεν έπρεπε. Βγάζουν από τη μέση αυτούς που αποκαλύπτουν τα «μαύρα» πρόβατα.

Ο Καρατζαφέρης πώς πιστεύει ότι μπορεί τώρα να γυρίσει χωρίς να τον εμποδίσουν;
Δεν είναι πιο δύσκολο τώρα από τότε που έφυγα από τη ΝΔ και ήμουν παντελώς μόνος. Έχω την εμπειρία τόσων εκλογών, έχω τέσσερις μεγάλες νίκες, έχω το περσινό «εναντίον όλων» και πιστεύω ότι θα τα καταφέρω. Ξέρω ότι έχω απέναντί μου όλες τις εταιρείες δημοσκοπήσεων, μιλάνε όμως οι υπάλληλοί τους και λένε πράγματα τα οποία μαθαίνω. Έχω απέναντί μου όλες τις γραφίδες του συστήματος –από τον Πρετεντέρη και όλους αυτούς που δεν υπηρετούν τη δημοσιογραφία, αλλά τα συμφέροντα των αφεντικών τους– τους ολιγάρχες, τους Αμερικανούς, τους Εβραίους. Παρ’ όλα αυτά, νομίζω πως έχω τα κότσια να προχωρήσω.

Όλο αυτό που γίνεται με τις συλλήψεις και τις καταδίκες πολιτικών προσώπων νομίζετε πως ικανοποιεί την κοινή γνώμη;
Θα ικανοποιούσε, αν το πράγμα πήγαινε πιο βαθιά. Μέχρι στιγμής, έχουν ακουμπήσει «πεθαμένους» (Παπαγεωργόπουλος, Τσοχατζόπουλος). Θέλω η έρευνα να πάει και σε πιο ενεργά πολιτικά πρόσωπα. Ο εισαγγελέας είχε ζητήσει να ελεγχθεί όλο το ΚΥΣΕΑ που τότε συμμετείχαν και οι Σημίτης, Βενιζέλος, Παπαντωνίου, Λαλιώτης, Γ. Παπανδρέου και Β. Παπανδρέου. Η Βουλή αρνήθηκε να το κάνει. Ήμασταν οι μόνοι που επιμένανε να ανακριθούν όλοι όσοι ήταν στη λίστα του εισαγγελέα. Η πλειοψηφία της Βουλής –ΠΑΣΟΚ και ΝΔ– πήγαν μόνο στον κ. Τσοχατζόπουλο.

Και γιατί νομίζετε ότι δεν προσπαθεί ο ίδιος, αυτήν τη στιγμή, να προστατεύσει τον εαυτό του, μιλώντας για όλους αυτούς;
Δεν ξέρουμε τι θα κάνει μέχρι το τέλος. Δεν ξέρουμε τι μπορεί να έχει γίνει στο παρασκήνιο.

«Θα αλλάξει ο πολιτικός χάρτης»

Την εκτίμηση ότι εάν είχε μπει στη Βουλή, δεν θα επέτρεπε τον ευτελισμό του Κοινοβουλίου, διατυπώνει ο Γιώργος Καρατζαφέρης. Παράλληλα, αναφέρεται στους Ψωμιάδη, Καμμένο και Νικολόπουλο και την προοπτική της συνεργασίας μαζί τους.

Ποια είναι η πρόβλεψή σας για την κατάσταση στη χώρα;
Φοβάμαι ότι έτσι όπως εξελίσσονται τα πράγματα, δεν θα μπορέσουν να λυθούν διά της κοινοβουλευτικής οδού. Η Ευρώπη δεν θα αντέξει. Και το υπαινίχθη αυτό και ο κ. Γιούνκερ που είπε «φοβάμαι πόλεμο μέσα στην Ευρώπη». Βλέπω ότι η Αγγλία θα σηκωθεί να φύγει. Και βλέπω ότι ο Νότος είναι αναστατωμένος. Δείτε αυτά που έγιναν στην Ιταλία. Η Ευρώπη είναι στα χέρια του Ολάντ, όχι της Μέρκελ. Αν ο Ολάντ έρθει με την πλευρά του Νότου, θα ανατραπεί η επικυριαρχία της Γερμανίας. Αν ο Ολάντ πάει με τη Μέρκελ, θα έχουμε μια επανάσταση του Νότου.

Από τα πρόσωπα που έχουν ακουστεί ότι μπορεί να έρθουν κοντά στον Καρατζαφέρη, μετεκλογικά, αποκλείετε κάποιο; Τον Παναγιώτη Ψωμιάδη ίσως, λόγω των όσων κατηγορείται;
Ο Π. Ψωμιάδης έχει στοχοποιηθεί. Συμπτωματικά, έχουν στοχοποιηθεί όσοι υπήρξαν αντίπαλοι του κ. Σαμαρά. Πρέπει να βρει ο ίδιος έναν τρόπο για το πώς θα ξεμπλέξει από όλες αυτές τις διαδικασίες.

Με Πάνο Καμμένο και ΑΝΕΛ;
Ο Καμμένος από τη στιγμή που δεν διέψευσε αυτά που έγραψε ο Αμερικανός πρέσβης στην Ουάσινγκτον, που του ζητούσε να γίνει υπουργός μετ’ επιτάσεως, πολύ φοβάμαι ότι δεν είναι μέσα στα «στάνταρντ» που εγώ απαιτώ. Δεν θα μπορούσα ποτέ να πάω με έναν άνθρωπο των Αμερικανών.

Με Νίκο Νικολόπουλο και Χριστιανοδημοκρατικό Κίνημα;
Ο Ν. Νικολόπουλος είναι ένας επαναστάτης. Νομίζω, όμως, ότι ακόμα δεν έχει μια πυξίδα στα χέρια. Αν την πάρει, θα βρει τον δρόμο του.

Από την ώρα που ο Καρατζαφέρης μπαίνει στη Βουλή, με ποιους νομίζει ότι μπορεί να συνεργαστεί;
Δεν πρόκειται ποτέ με τα άκρα. Έχουμε άλλη φιλοσοφία, άλλη προσέγγιση. Πιστεύω ότι την επόμενη μέρα θα αλλάξει ο πολιτικός χάρτης και δεν θα είναι αυτός που είναι τώρα. Αν δεν γίνονταν τα κόλπα με τη Singular και ο Καρατζαφέρης ήταν μέσα στη Βουλή, το επίπεδο θα ήταν διαφορετικό. Δεν θα επέτρεπα αυτόν τον ευτελισμό του Κοινοβουλίου, όπως δεν τον επέτρεπα και στο παρελθόν, όταν πήγαινε να το ευτελίσει ο Τσίπρας και τον μάζεψα αρκετές φορές. Θεωρώ ότι θα είχαμε μια άλλη Βουλή.

Σχολιάστε ...

NEWSLETTERFocus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa