Πολιτική

Ο Τσίπρας στην κορυφή της λίστας με τους… χειρότερους διαπραγματευτές του 2015

Τσίπρας

Μια ακόμα θλιβερή πολιτική πρωτιά  πήρε ο Αλέξης Τσίπρας. Ο πρωθυπουργός «κέρδισε» την πρώτη θέση στη λίστα με τους χειρότερους διαπραγματευτές του 2015, της Νομικής Σχολής του πανεπιστημίου του Χάρβαρντ.

Ο λόγος;  Μα φυσικά η τακτική του κατά τις συζητήσεις με τους δανειστές για το νέο πρόγραμμα της Ελλάδας.

Το Χάρβαρντ εκτίμησε ότι αποτέλεσμα των διαπραγματεύσεων του Αλέξη Τσίπρα με τους δανειστές το περασμένο καλοκαίρι είχε ως αποτέλεσμα η ελληνική οικονομία να βυθιστεί ακόμη περισσότερο και ο Έλληνας πρωθυπουργός να αναγκαστεί να δεχτεί ένα χειρότερο πακέτο. «Ένας συμβιβαστικός τόνος σε φέρνει πιο μπροστά απ’ ό,τι η μικροπολιτική», τονίζει.

Στο κείμενο που γράφτηκε για τον Έλληνα πρωθυπουργό, αναφέρουν: «Καθώς προσέγγισε τους Ευρωπαίους πιστωτές το καλοκαίρι για ένα νέο πακέτο διάσωσης για την Ελλάδα ο Αλέξης Τσίπρας χρησιμοποίησε ένα μαχητικό τόνο που δεν είχε τόσο ευτυχή κατάληξη. Δυσαρεστημένος με τη συμφωνία που είχε στο τραπέζι ο Τσίπρας ζήτησε δημοψήφισμα. Μετά την απόρριψη της συμφωνίας από τους Έλληνες, η ελληνική οικονομία βυθίστηκε ακόμα περισσότερο και ο Τσίπρας και η ομάδα του υποχρεώθηκαν να αποδεχθούν ένα ακόμα χειρότερο πακέτο από την Ευρώπη. Το μάθημα; Ένας συμβιβαστικός τόνος θα σε φέρει πιο μπροστά από ό,τι η μικροπολιτική όταν υποβάλλεις τολμηρά αιτήματα».

Στη λίστα με τις χειρότερες διαπραγματεύσεις του χρόνου που μας αποχαιρέτισε πριν από λίγες μέρες, είναι επίσης οι συνομιλίες για την αποκατάσταση των σχέσεων των ΗΠΑ με την Κούβα, οι διαπραγματεύσεις του Τζον Κέρι για τα πυρηνικά του Ιράν γιατί οι Ρεπουμπλικάνοι έστειλαν δική τους  ξεχωριστή επιστολή στον Αγιατολάχ αλλά και η πρόθεση της εταιρίας Reddit να εξισώσει τους μισθούς ανδρών και γυναικών, απαγορεύοντας τις διαπραγματεύσεις για τις αποδοχές των υπαλλήλων της.

Σχολιάστε ...

NEWSLETTERFocus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa