Παρασκηνιακά

Οι 162… που έγιναν 153

Μέσα σε ενάμιση χρόνο η τα δύο κόμματα ( ΝΔ ΠΑΣΟΚ) που απαρτίζουν την κυβέρνηση έχουν απωλέσει εννέα έδρες και οι κυβερνητική πλειοψηφία από τις 162 έδρες που αριθμούσε έχει φτάσει πλέον στις 153.

Η εύθραυστη κυβερνητική πλειοψηφία

Μπορεί η προσχώρηση του Κώστα Μαρκόπουλου, είχε εκλεγεί με τους ΑΝΕΛ, και η επιστροφή του Θόδωρου Σολδάτου στη ΝΔ να περιόρισαν πρόσκαιρα το κακό, ωστόσο δεν είναι μακριά η ώρα που θα υπάρξει νομοσχέδιο που θα εγκριθεί με λιγότερους βουλευτές από το όριο των 150+1.

Άλλωστε, τα σχέδια νόμου εγκρίνονται με πλειοψηφία επί των παρόντων και αφού «απουσιάζουν» ούτως ή άλλως οι τρεις της Χρυσής Αυγής που βρίσκονται στις φυλακές Κορυδαλλού, η κυβέρνηση μπορεί να νομοθετεί και με 149, ενδεχομένως και με λιγότερους αν απουσιάζουν στελέχη της αντιπολίτευσης.

Αυτό μάλιστα το επεσήμανε με νόημα και ο γενικός γραμματέας της Κυβέρνησης κ. Τάκης Μπαλτάκος σε «πηγαδάκι» με δημοσιογράφους στη Βουλή μετά την ψηφοφορία για τον ΕΝΦΙΑ και τη διαγραφή Πολύδωρα. Ο κ. Μπαλτάκος είπε χαρακτηριστικα «ποιός σας είπε ότι τα νομοσχέδια δεν μπορούν να περάσουν με 142 ή 149 ψήφους;».

Μπορεί ο πρωθυπουργός να μιλήσε αρκετές φορές για « μαξιλάρια» ασφαλείας τα οποία θα μπορέσουν να λειτουργήσουν σε κρίσιμες ψηφοφορίες ωστόσο είναι απολύτως σαφές ότι η δικομματική εισέρχεται σε μία εξαιρετικά κρίσιμη περίοδο αφού λάθη δεν επιτρέπονται.

Ποιοί είναι αυτοί οι βουλευτές που έχουν οδηγήσει τη Ν.Δ να αριθμεί πλέον 126 βουλευτές και το ΠΑΣΟΚ 27;

Από τις εκλογές μέχρι σήμερα, από τη Ν.Δ. έχουν διαγραφεί οι Νίκος Σταυρογιάννης, Νίκος Νικολόπουλος, Γιώργος Κασαπίδης και Βύρων Πολύδωρας. Και βέβαια ο κ. Θεοδ. Σολδάτος, που επέστρεψε λίγους μήνες αργότερα.

Από το ΠΑΣΟΚ, έχουν αποχωρήσει ή αποπεμφθεί οι Ανδ. Λοβέρδος, Μίμης Ανδρουλάκης, Χρ. Αηδόνης, Θ. Παραστατίδης, Μ. Μπόλαρης και Θεοδώρα Τζάκρη.

Πηγή Φωτογραφίας: fosphotos.gr

Σχολιάστε ...

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

NEWSLETTER

  

 

 

Karfitsa