Άρθρα

Οι 5 μικρομεσαίες προτάσεις της ΕΣΕΕ

Κορκίδης

Πρώτον, με στόχο την αντιμετώπιση της ανεργίας: Παροχή κινήτρων στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις να προσλάβουν τουλάχιστον έναν άνεργο με παράλληλο σχεδιασμό έργων επ’ ωφελεία των επιχειρήσεων, εργαζομένων και ανέργων. Επιδότηση της παραγωγικής απασχόλησης, αντί της αντιπαραγωγικής ανεργίας.

Δεύτερον, με στόχο την πρόσβαση σε χρηματοδότηση σύσταση Αναπτυξιακής Τράπεζας Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων (ΑΤΜΕ), ειδικού σκοπού με τραπεζικές, εγγυοδοτικές (ΕΤΕΑΝ) και χρηματοδοτικές δυνατότητες για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Με τη συμβολή του Ελληνικού Επενδυτικού Ταμείου/IGG, μια τέτοια Αναπτυξιακή Τράπεζα θα μπορούσε να δώσει ολοκληρωμένες λύσεις στα προβλήματα της ρευστότητας, των εγγυήσεων, της συμβουλευτικής και των μικροδανείων στην αγορά.

Τρίτον, προσαρμογές στο σήμερα και αναθεώρηση των υποχρεωτικών ασφαλιστικών κατηγοριών του ΟΑΕΕ με μείωση των εισφορών. Επιβάλλεται σε συνδυασμό με τη ρύθμιση των επιχειρηματικών οφειλών, εγγυήσεων και «κόκκινων δανείων» να δοθεί η δυνατότητα επιλογής ασφαλιστικής κλάσης, σύμφωνα με τις δυνατότητες του ασφαλισμένου.

Τέταρτον, στοχευμένες φορολογικές ελαφρύνσεις για τις επιχειρήσεις και τα φυσικά πρόσωπα, τα τεκμήρια διαβίωσης για τη χρήση του 2014, την προκαταβολή φόρου εισοδήματος επιχειρήσεων, το τέλος επιτηδεύματος, την ειδική εισφορά αλληλεγγύης. Χρειαζόμαστε ένα σύγχρονο κι απλό φορολογικό σύστημα με κωδικοποιημένες διατάξεις που στην ουσία θα συμβάλει μέσω της δίκαιης αναδιανομής στην ανάπτυξη και δεν θα αποτελεί τον κύριο ανασταλτικό παράγοντα για την ανάπτυξη της ιδιωτικής πρωτοβουλίας.

Πέμπτον, διαγράφεται μπροστά μας η νέα Προγραμματική Περίοδος 2014-2020 που ευελπιστούμε να γίνει το ορόσημο για την ανάδειξη των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της πατρίδας μας. Η ΕΣΕΕ συμμετέχει ενεργά στις διαδικασίες διαβούλευσης για την τελική διαμόρφωση του νέου ΕΣΠΑ με διαφορετική φιλοσοφία. Με έμφαση στην καινοτομία και τη προώθηση της «έξυπνης εξειδίκευσης» στην εμπορική μικρομεσαία επιχειρηματικότητα ευκαιρίας και οχι ανάγκης.

Σχολιάστε ...

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Παρασκήνιο» σε μορφή PDF

NEWSLETTERFocus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa