Πολιτική

Οι… εξηγήσεις Παρασκευόπουλου για τις καθαρίστριες που έγιναν… γραμματείς

Νίκος Παρασκευόπουλος

Εξηγήσεις για την τοποθέτηση των καθαριστριών του υπουργείου Οικονομικών σε θέσεις γραμματείας στο υπουργείο Δικαιοσύνης έδωσε ο αρμόδιος υπουργός.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης κ. Νίκος Παρασκευόπουλος υποστήριξε πως η τοποθέτηση των καθαριστριών στις συγκεκριμένες θέσεις ήταν νόμιμες σημειώνοντας: «Η διαδικασία έγινε νόμιμα, το ΑΣΕΠ προσωρινά ενέκρινε τον κατάλογο. Όλα έγιναν νόμιμα. Η απορία έχει ένα κοινωνικό υπόβαθρο. Η καθαρίστρια, πως είναι δυνατόν να έχει πτυχίο».

Μιλώντας στο Mega ο κ. Παρασκευόπουλος σημείωσε πως η κινητικότητα προέβλεπε τη μετακίνηση υπαλλήλων όταν υπάρχει επάρκεια σε άλλα υπουργεία.

«Δεν μπορώ να σας πω ότι γνωρίζω ότι υπάρχει επάρκεια, αλλά εμπιστεύομαι τις διαδικασίες που αξιολόγησαν τις ανάγκες και τα προσόντα των εργαζομένων. Εμείς χρειαζόμαστε γραμματείες και απευθυνθήκαμε στα υπουργεία», πρόσθεσε.

«Ο ρόλος της καθαρίστριας δεν είναι μια ταυτότητα η οποία προσδιορίζει τον άνθρωπο απολύτως. Υπάρχουν άνθρωποι που έχουν πτυχία πανεπιστημιακά. Υπήρξαν συμβούλια τα οποία αξιολόγησαν και τον χρόνο παραμονής σε μία υπηρεσία και τα προσόντα τους και έκριναν ότι αυτή η μετακίνηση μπορεί να γίνει. Αυτή τη στιγμή, το πρόβλημα της κρίσης και της ανεργίας έχει δημιουργήσει έναν αριθμό ανθρώπων στην Ελλάδα που έχουν πολλά προσόντα», κατέληξε ο κ. Παρασκευόπουλος.

Σχολιάστε ...

NEWSLETTERFocus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa