Πολιτική

Οι… ευχές που έστειλε από το Μαξίμου ο Τσίπρας

Όσους, όπως είπε, προεξοφλούσαν κατάρρευση των δημόσιων εσόδων από τον Ιούλιο και τον Αύγουστο έβαλε στόχο  ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σημειώνοντας σε ειρωνικό ύφος ότι θα πρέπει «να τους ευχηθούμε έμπνευση και δημιουργικότητα στην διαχείριση των πολιτικών τους αδιεξόδων».

«Η είδηση της υπέρβασης των φορολογικών εσόδων κατά 812 εκατομμύρια ευρώ από τον στόχο για τον Σεπτέμβριο και κατά 1.4 δισ. για το εννεάμηνο, είναι μια είδηση που διαψεύδει τις προσδοκίες τους» τόνισε, κατηγορώντας τους επικριτές για έλλειψη στοιχειώδους πολιτικού σχεδίου και ότι επενδύουν τα ρέστα τους στην αποτυχία της διαπραγμάτευσης.

«Τώρα θα πρέπει να αντλήσουν λάσπη και να κατασκευάσουν κινδυνολογία από αλλού» σημείωσε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Τσίπρας.

Πέρα από τα μηνύματα, κατά τη διάρκεια σύσκεψης για την οικονομία στο Μέγαρο Μαξίμου με αντικείμενο την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης ο κ. Τσίπρας ζήτησε την επίσπευση της κατάθεσης των νομοσχεδίων τα οποία ανακοινώθηκαν στα εγκαίνια της ΔΕΘ και τα οποία αφορούν τις ηλεκτρονικές συναλλαγές, την εθελούσια αποκάλυψη αδήλωτων εσόδων και την ρύθμιση των ασφαλιστικών οφειλών για τους ελεύθερους επαγγελματίες.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης, ο Υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, οι Αναπληρωτές Υπουργοί Οικονομικών, Τρύφων Αλεξιάδης και Γιώργος Χουλιαράκης, καθώς και συνεργάτες του Πρωθυπουργού και των Υπουργών.

Σχολιάστε ...

NEWSLETTERFocus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa