Εκλογές 2015 Παρασκηνιακά

Αυτοί είναι… οι πέντε «μικροί μάγοι» του Λαφαζάνη!

Είναι η πεντάδα που έχει βάλει στόχο να μπει ο Παναγιώτης Λαφαζάνης στη Βουλή. Πέντε νέοι που έχουν στρατευτεί στη μάχη της Λαϊκής Ενότητας σχηματίζοντας το επικοινωνιακό δόρυ του πρώην υπουργού ενάντια σε πολιτικούς αντιπάλους αλλά και πρώην συντρόφους.

Η Άννα Δημητράτου είναι η γοητευτική δικηγόρος για την οποία όλοι ρωτούσαν, όταν την είδαν να στέκεται συνεχώς δίπλα στον Παναγιώτη Λαφαζάνη στο ντιμπέιτ των πολιτικών αρχηγών.

ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΔΑ ΛΑΦΑΖΑΝΗ 2

Όπως έγραψε και το «Π» η ομορφιά δεν είναι το μοναδικό όπλο της, καθώς είναι δικηγόρος, απόφοιτος της Νομικής Σχολής Αθηνών, με μεταπτυχιακές σπουδές στο Εργατικό Δίκαιο. Το 2006 οργανώθηκε στη Ριζοσπαστική Αριστερά, ως μέλος της Νεολαίας Συνασπισμού και στη συνέχεια της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ, ενώ συμμετείχε και στο φοιτητικό κίνημα ενάντια στην αναθεώρηση του άρθρου 16. Τον Μάιο του 2012 ανέλαβε καθήκοντα δημοτικής συμβούλου της ΣΤΡΟΦΗΣ Νέας Σμύρνης, θέση την οποία υπηρέτησε μέχρι και τον Φεβρουάριο του 2013. Στη διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ, μετά την υπογραφή του 3ου μνημονίου, ακολούθησε τον Παναγιώτη Λαφαζάνη στη Λαϊκή Ενότητα.

ΔΗΜΗΤΡΑΤΟΥ

Η 31χρονη δικηγόρος δραστηριοποιείται στους τομείς της κοινωνικής και μεταναστευτικής πολιτικής,  είναι εκείνη που επιμελειται τους λόγους του  και –όπως φάνηκε– είναι ένα από τα πρόσωπα στα οποία ο κ. Λαφαζάνης ποντάρει πολλά, ενώ το όνομά της είχε ακουστεί και για συμμετοχή στα ψηφοδέλτια της Λαϊκής Ενότητας.

ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Ο Λεωνίδας Παπαδόπουλος ήταν στην πρώτη γραμμή της μάχης του ΣΥΡΙΖΑ υπέρ της κατάργησης του εισιτηρίου στα νοσοκομεία και του χαρατσιού της ΔΕΗ, της κατάργησης των διοδίων στις εθνικές οδούς, της ελεύθερης πρόσβασης στις παραλίες, την απομάκρυνση του ΧΥΤΑ Κερατέας. Το «λιοντάρι του …Δεν πληρώνω» όπως τον αποκαλούν, διεκδικεί την ψήφο στη Β Αθήνας υπό την ομπρέλα του Παναγιώτη Λαφαζάνη. Ο 33χρονος, οφθαλμίατρος στο επάγγελμα, συμμετείχε στο μαθητικό κίνημα επί Αρσένη, και στο κίνημα του 2006 επί Μαριέττας Γιαννάκου.

Αρης Χατζηστεφάνου και Μαρίζα Θεοτοκάτου αποτελούν το δίδυμο που «κρύβεται» πίσω από τα προεκλογικά σποτ της Λαϊκής Ενότητας, τα οποία με τον έναν ή τον άλλον τρόπο πέτυχαν αυτό που είχαν σκοπό: να συζητηθούν για τις αυτοσαρκαστικές τους τάσεις.

ΑΡΗΣ ΧΑΤΖΗΣΤΕΦΑΝΟΥ
Ο Άρης Χατζηστεφάνου είναι απόφοιτος του Τμήματος Πολιτικών Επιστημών και Δημόσιας Διοίκησης του Πανεπιστημίου Αθηνών και έχει προϋπηρεσία σε μέσα ενημέρωσης, όπως στο BBC, την «Ημερησία» και την «Καθημερινή», ενώ έγινε γνωστός από την εκπομπή του «Infowar» στον ΣΚΑΪ. Η επιλογή του δεν εκπλήσσει, καθώς είχε καλέσει ανοιχτά την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ να εθνικοποιήσει τις τράπεζες και να προχωρήσει σε στάση πληρωμών.
ΘΕΟΤΟΚΑΤΟΥ

Μαζι του η Μαρίζα Θεοτοκάτου. Απόφοιτη του τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού στο Πάντειο, αλλά και του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Ιστορίας. Είναι από τα πρόσωπα που έχουν βγει αρκετά μπροστά στα μέσα ενημέρωσης, με συχνή αρθρογραφία, αλλά και εμφανίσεις στα τηλεοπτικά πάνελ.

ΕΦΗ ΤΡΙΑΝΤΗ

Την πεντάδα συμπληρώνει μια ακόμη γυναίκα, η Έφη Τριάντη που αποτελούσε μέχρι τη διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ την ανεπίσημη φωνή του Παναγιώτη Λαφαζανη υπογράφοντας τα καταγγελτικά άρθρα στην ιστοσελίδα της Αριστερής Πλατφόρμας. Η ψυχή του Iskra.gr όπως την αποκαλούν, έχει γράψει ορισμένα από τα πιο σκληρά κείμενα της σελίδας, «πυροβολώντας» το Μαξίμου, αλλά και τασσόμενη υπέρ του εθνικού νομίσματος.

 

Παρ. Κ. 

 

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

NEWSLETTER