Κόσμος Κύπρος

Οι πρώτες αντιδράσεις για το μνημόνιο(video)

Κύπρος-Ευρώ

«Το μνημόνιο δεν ήταν επιλογή αλλά δίλημμα, που τέθηκε τόσο στην προηγούμενη όσο και στην παρούσα κυβέρνηση μεταξύ οδυνηρών μέτρων και άτακτης χρεοκοπίας» δήλωσε ο αναπληρωτής πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου.

Ο ίδιος πρόσθεσε πως «δεν θα δημιουργήσουμε προσδοκίες και θα λέμε την αλήθεια στο λαό»

Από την άλλη πλευρά του ο γγ του ΑΚΕΛ, κ.Κυπριανού τονίζει ότι ο ΔΗΣΥ γνώριζε την κατάσταση στην οικονομία, όταν ο Νίκος Αναστασιάδης διεκδικούσε την προεδρία της Δημοκρατίας .Ο πρόεδρος «έδωσε σωρεία υποσχέσεων, προεκλογικά και μετεκλογικά» πρόσθεσε.Στο μεταξύ το ΑΚΕΛ καλεί την κυβέρνηση να αποστείλει σε όλες τις πολιτικές δυνάμεις το τελικό κείμενο του μνημονίου, όπως αυτό συμφωνήθηκε με την τρόικα.

Την πρότασή του για διεξαγωγή δημοψηφίσματος για την αποδοχή του μνημονίου και των όρων της τρόικας, επαναφέρει ο Γιώργος Λιλλήκας.

Όπως υποστηρίζει «οδηγούμαστε σε ένα φαύλο κύκλο οικονομικής εξάρτησης του κράτους μας από την τρόικα και κοινωνικής εξαθλίωσης».

Για «μεγάλα σφάλματα και εγκληματικά λάθη», μίλησε ο γγ της Οργάνωσης των Δημοσίων Υπαλλήλων, Γλαύκος Χατζηπέτρου.Μετά από συνάντηση στο υπουργείο Οικονομικών ο ίδιος τόνισε ότι οι δημόσιοι υπάλληλοι δεν αντέχουν άλλες περικοπές.

Σχετικά άρθρα :

Οριστικοποιήθηκαν οι όροι του κυπριακού μνημονίου

Σχολιάστε ...

NEWSLETTERFocus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa