Πολιτική

Αναλαμβάνει πρωτοβουλίες ο Μητσοτάκης για το προσφυγικό

Μετά την προειδοποίηση της Ευρώπης, ότι δηλαδή η Ελλάδα θα βγει από την συνθήκη Σένγκεν επειδή δεν μπόρεσε να διαχειριστεί πρόβλημα των μεταναστών, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναλαμβάνει πρωτοβουλίες για το προσφυγικό.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μητσοτάκης, πήρε τέσσερις πρωτοβουλίες, σύμφωνα με την ενημέρωση από τον Γιώργο Κουμουτσάκο.

Η Νέα Δημοκρατία τονίζει πως το ζήτημα είναι πάνω απ’ όλα ανθρωπιστικό, όμως είναι και ζήτημα ασφάλειας. Στόχος είναι να υποστηρίξει τα συμφέροντα της χώρας και να διασφαλιστεί η παραμονή στη συνθήκη Σένγκεν, υποστηρίζοντας ότι το αντίθετο θα έχει πολύ αρνητικές συνέπειες για την Ελλάδα.

Διαβάστε τις 4 πρωτοβουλίες του κ. Μητσοτάκη

Τη Δευτέρα ο πρόεδρος της ΝΔ θα συναντηθεί με τον αρμόδιο υπουργό Γιάννη Μουζάλα με τη συμμετοχή και των συναρμόδιων τομεαρχών της ΝΔ, Ντόρας Μπακογιάννη και Βασίλη Κικίλια.

Την ερχόμενη Τετάρτη ο κ. Μητσοτάκης θα επισκεφτεί τη Μυτιλήνη για να έχει πλήρη εικόνα κατάστασης, αλλά και να ενημερωθεί για τα hotspots.
Στις 15 Φεβρουαρίου έχει καλέσει τους 28 πρέσβεις των χωρών της ΕΕ στην Ελλάδα, για να τους επισημάνει τις διαστάσεις που έχει λάβει το πρόβλημα και να παρουσιάσει τις ελληνικές θέσεις. 
Στις 17 Φεβρουαρίου, στη σύνοδο του ΕΛΚ θα συναντηθεί με Ευρωπαίους αξιωματούχους, όπως οι κ.κ Γιούνκερ, Ντόλ, Βέμπερ, Μοσκοβισί και άλλοι. 

Ο κ. Κουμουτσάκος, στην ενημέρωση των δημοσιογράφων, άσκησε έντονη κριτική στην κυβέρνηση για το προσφυγικό λέγοντας: «αφορά όχι μόνο την Ελλάδα. Αφορά ολόκληρη την Ευρώπη και τελικά τη διεθνή κοινότητα. Η Ελλάδα είναι σύνορο του ευρωπαϊκού χώρου και γι΄ αυτό έχει αναλάβει ύψιστη αποστολή σε περίοδο κρίσης. Περιμένει από τους εταίρους σταθερή στήριξη και αλληλεγγύη».

«Δεν θα πρέπει κανείς να κουνάει το δάκτυλο στη Ελλάδα της κρίσης που έχει αναλάβει το βάρος. Η Ελλάδα οφείλει να εφαρμόσει τις δεσμεύσεις που ανέλαβε. Η κυβέρνηση έχει αποδείξει πως είναι αιχμάλωτη σε ιδεοληψίες και σε ανεπάρκεια» ανέφερε και θύμισε δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών για ανοικτά σύνορα, δηλώσεις της τότε αρμόδιας υπουργού για μετανάστες που λιάζονται και εξαφανίζονται, την πρώτη απόφαση της κυβέρνησης να κλείσει η Αμυγδαλέζα, δηλώσεις του προέδρου των ΑΝΕΛ περί μετακίνησης τζιχαντιστών στην Ευρώπη μέσω Ελλάδας, που προκάλεσαν έντονη καχυποψία και δυσφορία των εταίρων.
«Οπισθοχώρηση στο κεκτημένο της συνθήκης Σένγκεν είναι ένα πρώτο μεγάλο βήμα για διάβρωση των θεμελίων των μεγάλων επιτευγμάτων της ΕΕ. Θα είναι μια πολυ επικίνδυνη εξέλιξη» συμπλήρωσε ο κ. Κουμουτσάκος.

Επίσης, εξαπέλυσε πυρά κατά της κυβέρνησης αλλά και της Τουρκίας.
«Ξεκίνησε με ιδεοληψία, αμηχανία, απραξία και τώρα πια αποδέχτηκε δυσβάσταχτες δεσμεύσεις για τη χώρα που προέκυψαν από τη συμφωνία της, στις 25/10. Τίποτα δεν έχει εξειδικευτεί και δεν έχει προχωρήσει. Αυτές τις δεσμεύσεις που ανέλαβε να υλοποιήσει σε σύντομο χρονικό διάστημα, τις ανέλαβε χωρίς συγκεκριμένα αντισταθμιστικά» υποστήριξε ο κ. Κουμουτσάκος και συνέχισε: «Δεν έχει τηρήσει διμερείς συμφωνίες απέναντι στην Ελλαδα και την ΕΕ. Δεν έχει αντιμετωπίσει στις ακτές της το πρόβλημα των παράνομων διακινητών προσφύγων. Ο,τι και να γίνει στη θάλασσα δεν θα είναι ικανό να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα αν δεν αντιμετωπιστεί στην πηγή του, στις ακτές της Τουρκίας».

Σχολιάστε ...

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Παρασκήνιο» σε μορφή PDF

NEWSLETTERFocus-On


Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa