Κοινωνία

Αποφυλακίζεται με όρους κατηγορούμενη για την υπόθεση του Οίκου του Ναύτου

οικος ναύτου

Ελεύθερη με εγγύηση 50.000 ευρώ και τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισης στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής της αφέθηκε μετά από 4 μήνες προσωρινής κράτησης, η υπάλληλος του Οίκου Ναύτου , αποσπασμένη στο υπουργείο Παιδείας, η οποία φέρεται ως «εγκέφαλος» κομπίνας 1 εκατομμυρίου σε βάρος του ταμείου.

Αποφυλάκιση με τους ίδιους όρους επιφύλαξε ο ανακριτής διαφθοράς Γ.Ανδρεάδης και στον οικονομικό διευθυντή του ταμείου(με τη σύμφωνη γνώμη της εισαγγελέα Κρινά) ενώ στη φυλακή παραμένει μια υπάλληλος του ταμείου.

Η 50χρονη , μαζί με τον οικονομικό διευθυντή του ταμείου και μια ακόμα γυναίκα υπάλληλο (και άλλα πρόσωπα που είχαν αφεθεί ελεύθεροι απ τον ανακριτή με όρους ) καταγγέλθηκαν από κλινικάρχη των Δυτικών Προαστίων πως του πρότειναν να διπλοεισπράξει νοσήλια σχεδόν 1 εκατομμυρίου που του όφειλε το ταμείο.

Μάλιστα στήθηκε ολόκληρη επιχείρηση της αστυνομία παρουσία του επίκουρου οικονομικού εισαγγελέα και τα χρήματα δόθηκαν «ον κάμερα» αφού η αρχές είχαν στήσει κάμερες και κατέγραψαν τη συναλλαγή.

Η σύλληψη δε έγινε επ΄αυτωφόρω.

Στην αίτηση αποφυλάκισης που υπέβαλλαν οι δικηγόροι της 50χρονης Γιάννης και Αθηνά Γλύκα , επικαλέστηκαν την αναγκαιότητα εξόδου από τη φυλακή της κατηγορουμένης, λόγω των εγνωσμένων βαρύτατων προβλημάτων υγείας του πατέρα της, τον οποίο είναι η μόνη που μπορεί να συνδράμει.

Ο ανακριτής έκρινε δε πως δεν είναι ύποπτη για την τέλεση νέων αδικημάτων ή ύποπτη φυγής. Πάντως στις απολογίες τους οι τρεις υπάλληλοι – βασικοί κατηγορούμενοι είχαν εμφανιστεί , μετανοιωμένοι για την εμπλοκή τους στην υπόθεση αλλά φέρονταν να επιρρίπτουν ο ένας την ευθύνη στον άλλον.

Στο απολογητικό της υπόμνημα η θεωρούμενη βασική κατηγορούμενη υπάλληλος, αποσπασμένη στο υπουργείο Παιδείας, αναφέρεται σε «προβοκατόρικη δράση» του κλινικάρχη που τους κατήγγειλε.

Η κατηγορουμένη υποστηρίζει ότι η συμμετοχή της συνίσταται σε καθαρά διαμεσολαβητικό ρόλο, καθώς έφερε σε επαφή τον κλινικάρχη με τον συγκατηγορούμενό της που υπηρετούσε στο λογιστήριο του ταμείου.

Ευθύνες στον συγκατηγορούμενό της, οικονομικό διευθυντή του Οίκου του Ναύτου, επέρριψε και η δεύτερη κατηγορουμένη η οποία στο απολογητικό της υπόμνημα ισχυρίζεται ότι ο εν λόγω υπάλληλος είχε «κυρίαρχο ρόλο και γνώση».

Ο ίδιος ο κατηγορούμενος με τη σειρά του τονίζει σε απολογητικό υπόμνημα που παρέδωσε στον ανακριτή, ότι ο καταγγέλλων κλινικάρχης μαζί με το ΣΔΟΕ ενέπλεξαν τους υπαλλήλους σε μία υπόθεση που αυτοί δημιούργησαν, και αφού τονίζει ότι «ξεπεράστηκαν τα όρια της αστυνομικής παγίδευσης», υποστηρίζει ότι για να επιτύχουν «σύλληψη με τη βαλίτσα στο χέρι» επέτρεψαν να εκταμιευθούν χρήματα του ταμείου.

 

Σχολιάστε ...

NEWSLETTER

 

 

  

 

 

 

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa