Πολιτική

Έχουμε μεγάλες δυνατότητες είπε ο Βενιζέλος στον Οικουμενικό Πατριάρχη

ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ- ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΣ

Ως ευκαιρία για την Ελλάδα «για να υπερβεί ακόμα πιο σύντομα και πιο επιτυχημένα τις παρούσες δυσκολίες» χαρακτήρισε την προεδρία στην Ε.Ε. ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος στη συνάντηση που είχε με τον υπουργό Εξωτερικών,  Ευάγγελο Βενιζέλο.

Ο κ. Βαρθολομαίος όπως είπε  μεταφέρει «την ευλογία και την στοργή και το ειλικρινές ενδιαφέρον της μητρός Εκκλησίας για τον ελληνικό λαό και για τα προβλήματα τα οποία αντιμετωπίζει αυτός σήμερα», ενώ εξέφρασε τη «μεγάλη χαρά, συγκίνηση και ικανοποίησή του» για την τιμητική πρόσκληση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά να παραστεί στην τελετή για την έναρξη της προεδρίας και να συναντήσει «προσφιλή πρόσωπα από την ηγεσία αλλά και από τον λαό της Ελλάδας».

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης δήλωσε την εκτίμησή του προς το πρόσωπό του κ. Βενιζέλου «για την επιστημοσύνη του, την λογιότητά του και την αγάπη του προς τον θεσμό του Οικουμενικού Πατριαρχείου».

Ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και  υπουργός Εξωτερικών ευχαρίστησε τον Οικουμενικό Πατριάρχη για την παρουσία του στην τελετή έναρξη της ελληνικής προεδρίας και δήλωσε  χαρακτηριστικά:

«Η παρουσία σας, χθες, στην τελετή έναρξης της Προεδρίας προσέδωσε σε αυτή αυξημένο κύρος και αυτό το σημείωσαν ιδιαιτέρως και ο κ. Van Rompuy και ο κ. Barroso. Έχουμε αυξημένες δυνατότητες στο εξάμηνο αυτό και ελπίζω να τις αξιοποιήσουμε και προς όφελος της εκκλησιαστικής διπλωματίας, η οποία είναι πάντα πολύ σημαντική»..

«Έχουμε ανάγκη», κατέληξε ο κ. Βενιζέλος «και από την ευλογία σας και από τις προσευχές σας. Και αυτά που είπατε απηχούν πράγματι και τη δική μας αντίληψη για το πνεύμα της ελληνικής προεδρίας και τους στόχους της».

 

Σχολιάστε ...

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

NEWSLETTER

 

  

 

 

Karfitsa