Κοινωνία

Οίνος ευφραίνει καρδίαν στη Νάουσα (ΦΩΤΟ)

Ένα συντριβάνι γεμάτο… κόκκινο κρασί θα υπάρχει στη κεντρική πλατεία της Νάουσας για να προσελκύσουν επισκέπτες στο πλαίσιο του τριημέρου αποκριάτικων εκδηλώσεων της πόλης.

Συγκεκριμένα το συντριβάνι της πλατείας θα γεμίσει με 32 τόνους κόκκινο κρασί από τον «Οινοποιητικό Συνεταιρισμό ΒΑΕΝΙ Νάουσα», με σκοπό, όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος, Γιώργος Φουντούλης, να δελεάσει τον κόσμο να το γευτεί και να αποδείξει έτσι, ότι η Νάουσα είναι «Πόλη του Κρασιού».

Αυτή όμως, δεν είναι η πρώτη φορά που θα συμβεί αυτό. Ξεκίνησε το 2008 και όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Φουντούλης «τρέλανε κόσμο». Αυτό το εντυπωσιακό και ασυνήθιστο θέαμα έχει καλυφθεί ακόμα και από το BBC.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα του δήμου, ο αμπελώνας της Νάουσας – που έχει κατοχυρωθεί νομοθετικά ως Αμπελουργική Ζώνη Ονομασίας Προέλευσης – φτάνει πλέον τα 7.000 στρέμματα ενώ η συνολική παραγωγή οίνων, με Ονομασίας Προέλευσης «Νάουσα», ανέρχονται σε 2.500.000 λίτρα, εκ των οποίων το 30-40% εξάγεται. Στην περιοχή οινοποιούνται και άλλα 2.000.000 λίτρα ερυθρών, ροζέ και λευκών οίνων.

k-2_7s-1_16

a-4_4

Σχολιάστε ...

NEWSLETTERFocus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa