Κύπρος

Ομαδικοί βιασμοί κρατουμένων στις φυλακές της Κύπρου

Φυλακές

Στην αποκάλυψη οργανωμένων βιασμών νέων κρατουμένων στις Κεντρικές Φυλακές της Κύπρου, οδήγησε το τελευταίο συμβάν ενός 22χρονου κατάδικου, ο οποίος βιάστηκε από 4 συγκρατούμενους του.

Οι πληροφορίες αυτές και τα στοιχεία που έχουν φτάσει στον υπουργό Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης της Κύπρου, Ιωνά Νικολάου αναφέρουν ότι ορισμένοι βαρυποινίτες ζητούν από δεσμοφύλακες την μεταφορά συγκεκριμένων νεαρών καταδίκων στις πτέρυγες τους, όπου στη συνέχεια τους βιάζουν με την ανοχή του προσωπικού των Φυλακών.

Όπως έγινε γνωστό ο 22χρονος κατάδικος από τη Ρουμανία που έπεσε θύμα βιασμού πριν λίγες μέρες βρισκόταν σε άλλη πτέρυγα και μεταφέρθηκε στη πτέρυγα των βαρυποινιτών, έπειτα από απαίτηση συγκεκριμένου ισοβίτη.

Ο συγκεκριμένος ισοβίτης μάλιστα όπως αποκαλύπτεται βάζει ισχυρά ηρεμιστικά χάπια στα ροφήματα ή τα τρόφιμα των νεαρών που έχουν «επιλεγεί για βιασμό», προκειμένου να αποτραπεί οποιαδήποτε αντίδραση τους.

Σε διαθεσιμότητα έχει τεθεί ήδη ο υπεύθυνος αξιωματικός της πτέρυγας στην οποία συμβαίνουν τα περιστατικά αυτά, αλλά και οι αυτοκτονίες κρατουμένων, ενώ αναμένεται να ελεγχθούν και τα περιουσιακά του στοιχεία, διότι υπάρχουν υποψίες ότι χρηματιζόταν από κατάδικους για να εκτελεί εντολές τους.

Εγκέφαλος της όλης υπόθεσης φέρεται να είναι ένας ισοβίτης, ο οποίος έχει καταδικαστεί για δολοφονίες, βιασμούς, ληστείες κλπ, καθώς και άλλα εγκλήματα που έχει διαπράξει ακόμα και κατά τη διάρκεια της κράτησης του στις φυλακές.

Σχολιάστε ...

NEWSLETTER

 

 

 

  

 

 

 

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa